SERİNHİSAR'DA YÖRÜK GÖÇÜ CANLANDIRILDI

Serinhisar Belediyesi ile Kızılhisar Yörük Türkmen Kültürü Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen Serinhisar Leblebi Festivali'nde Yörük Göçü canlandırıldı.

Denizli'nin Serinhisar ilçesinde bu yıl 14.'sü düzenlenen Leblebi Kültür Festivali ile 4. Yörük Türkmen Festivali, birbirinden güzel etkinliklere sahne oldu. Serinhisar Belediyesi ile Kızılhisar Yörük Türkmen Kültürü ve Dayanışma Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen festival, 13 Eylül Cuma günü bando takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlarken, aynı gün akşamı da usta sanatçı Haluk Levent, sevenleriyle buluştu.

SERİNHİSAR'DA YÖRÜK GÖÇÜ CANLANDIRILDI

Çamlık Aile Parkı'nda üç gün devam eden festivalini ikinci günü cumartesi ata sporu Denizli'nin Çocukları Güreş Gösterisinin ardından akşam mevlit özel programında semazen gösterisi ile ilahi dinletisi sunuldu. Serinhisar 14. Leblebi Kültür ve 4. Yörük Türkmen Festivali'nin son günü olan pazar günü Çarşı Meydanında sürü ve develerle Yörük Göçü canlandırıldı. Yörük kültürünün yaşatıldığı etkinliğe katılanlara leblebi çorbası ikram edildi.

Festival kapsamında Türk Halk Müziği sanatçıları, Yörük türküleri ile katılımcıların hoş vakit geçirmelerini sağladı. Sanatçılar İsmail Peynirci, Nurcan Altınok ve Uğur Önür verdikleri konserlerle müzik ziyafeti sundu.

SERİNHİSAR'DA YÖRÜK GÖÇÜ CANLANDIRILDI

Kızılhisar Yörük Türkmen Kültürü ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Alabaş, yaptığı açıklamada; “14. Leblebi Kültür ve 4. Yörük Türkmen Festivaline destek veren herkese teşekkür ediyorum. Yurdun değişik yerlerinden katılımcılar ve programa renk katan sanatçılar Serinhisar’da unutulmaz bir etkinliğin yaşanmasını sağladı. Yörük kültürünün temsilcileri, Manisa, Burdur,Urla, Denizli, Muğla, Balıkesir, Tefenni, Ayyıldız, Eşeler, Acıpayam yürek derneği başkanları etkinliğimize katılarak bizlere destek verdiler. Emeği geçen Denizli Efeleri ve Yörükleri ekibi, Şehriban Tekçe büyük katkı koydu” ifadelerini kullandı.