SAZAN AVI YARIŞMASI TAMAMLANDI

DENOLDER’in Gökpınar Gölünde düzenlediği sazan yakalama yarışmasında Balıkesir takımı iki kategoride birinci oldu. 15 takım yarışma boyunca 33 sazan yakaladı.

Denizli Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği (DENOLDER) tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Denizli Carp Cup Sazan Yakalama Yarışması tamamlandı.

Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen 15 takım en büyük balık, en çok balık ve ilk yakalanan balık kategorilerinde kıyasıya mücadele etti. Yarışma dün öğle saatlerinde oltaların sudan çekilmesi ile tamamlandı. Hakemler ve değerlendirme kurulu sektörlerden gelen raporları derledikten sonra yarışma sonuçlarını ilan etti.

5 gün süren yarışmada, Gökpınar Gölü’ndeki suyun tarımsal sulama için verilmesi takımları etkiledi. Su içindeki akıntılar büyük balıkların oltaya gelmesini engelledi. Yarışmanın son gününde takımlar 9 balık yakalamayı başardı. Toplamda tüm takımlar limit üstü 33 balık yakaladı. Yakalanan balıklar ölçümlerin ardından suya bırakıldı.

SAZAN AVI YARIŞMASI TAMAMLANDI

İŞTE DERECEYE GİREN TAKIMLAR

Yarışmada en büyük balığı Yusuf Demirci, Enver Çakır ve Mehmet Koç’un oluşturduğu Balıkesir Carp Team yakaladı. Bir kilo 775 gramlık sazan bu kategoride birincilik getirdi. Balıkesir Carp Team en çok balık yakalama kategorisinin de birincisi oldu.

Eskişehir’den yarışlara katılan İbrahim Can ve Osman Demir’in Fisherman Mario Carp Team ekibi en çok balık kategorisinde ikinci oldu.

Eskişehir’den Yasin Başaran, Aykut Durgutlu ve Yılmaz Girgin’in oluşturduğu Lions Team ise üçüncülük elde etti.

Sakarya temsilcisi Tufan Toylar ve Serpil Toylar’dan oluşan Yakup Av Bayi Klas Baits takımı ise ilk balığı yakalayan takım olarak ödül aldı.

Ödül töreni yarışmanın bitiminin ardından gerçekleşti. Takımların yanı sıra ailelerinin de yer aldığı törende Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım ve ASOF Başkanı M.Serkan İnanç şampiyonlara ödüllerini verdi.

SAZAN AVI YARIŞMASI TAMAMLANDI

SÜRDÜRÜBİLİRLİK VURGUSU

DENOLDER Başkanı Gökhan Delibaş yaptığı konuşmada sürdürülebilir avcılığın altını çizdi. Delibaş; “Takımlarımız 5 gün boyunca eğlenceli ve centilmence bir rekabet içinde mücadele ettiler. Katılımcı tüm takımlarımıza teşekkür ediyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz bu yarışmayı ilerleyen dönemlerde daha geniş katılımlarla gerçekleştirmek istiyoruz.

Amacımız iç sulardaki türlerin popülasyonlarının korunması ve sürdürülebilir avcılığa dikkat çekmek. Amatör ve sportif avcılar bu sporu hobi amaçlı yapan insanlardır. Bulundukları habitatlara asla zarar vermezler. Kamp alanlarında atık bırakmazlar. Aksine avlaklarında temizlik de yaparlar. Yasaklı  malzemeler ile av yapmazlar. Doğal yaşamın korunması için çaba sarf ederler.

Ülkemizde maalesef yasak dönemlerde, türlerin üreme dönemlerinde ağ ve benzeri yasak malzemelerle avcılık yapan, doğal yaşama zarar veren kişiler de gözlemliyoruz. Dernek olarak Denizli’de ilgili kamu kurumları ile koordinasyon halinde bu kişilere karşı mücadele ediyoruz. Bundan sonra da etmeye devam edeceğiz. İnsanlara sürdürülebilir avcılık için gelecekte çocuklarımızın da bu sporu yapabilmelerini sağlamak adına türlerin korunması gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz.  Sazan balığı yakalama yarışması etkinliğimiz de bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirildi. Yasak tanımayan kişilere karşı mücadelemizin devam edeceğinin altını çizmek istiyorum” ifadelerini kullandı.