ELDE KALAN ÜRÜN BELEDİYEYE SATILACAK

Büyükşehir belediyesi, çiftçinin elinde kalan arpa ve mısır için alıma çıktı. Ürünler flake yem haline getirilecek ve hayvancılar desteklenecek.

Hububatta kurak mevsim nedeniyle rekolte kaybı yaşayan, taban fiyatın maliyetlerin altında olması nedeniyle ürününü satamayan üreticilere Denizli Büyükşehir Belediyesi destek olacak. Belediye üreticinin elinde kalan arpa ve mısır için alım başlatıyor. Satın alınacak ürünler flake yem haline getirilerek hayvancılık sektörü temsilcileri desteklenecek. En az 5 büyükbaş hayvanı bulunan üreticiler yem desteğinden faydalanabilecek.

Elinde kalan arpa ve mısırı satmak isteyen üreticiler 30 Eylül’e kadar belediyenin internet sitesinden başvuru yapabilecek. Arpanın 8,5 liradan mısırın ise 9,5 liradan alınacağı öğrenildi.

Ürünlerini satan üreticiler paralarını da 5 gün içinde alacak. Fakat alım şartları arasında ürünlerin yabancı bitki tohumu içermemesi, üzerinde mantar ve küf gibi hastalığa neden olacak unsurların bulunmaması, taş ve toprak gibi yabancı madde içermemesi şartları aranıyor.