İKİNCİ ELDE YENİ DÖNEM 

Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el araç alım satımını güvenli hale getirmek amacıyla geliştirdiği Güvenli Ödeme Sistemi, 27 Eylül'den itibaren zorunlu olarak kullanılmaya başlanacak.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, yeni sistemin dolandırıcılığı ortadan kaldıracağı vurgulandı.

"GÜVENLİ ÖDEME SİSTEMİ" ZORUNLULUĞU GELİYOR

Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, "İkinci el araç alışverişini çok daha güvenli hale getirecek, dolandırıcılık vakalarını tümüyle ortadan kaldıracak yeni sisteme geçiyoruz. Ticaret Bakanlığımız ve Türkiye Noterler Birliği işbirliğiyle hayata geçirilen Güvenli Ödeme Sistemi 27 Eylül itibariyle zorunlu hale gelecek." ifadelerine yer verildi.

Sistem, Türkiye Noterler Birliği'nin katkılarıyla geliştirildi ve hem alıcı hem satıcının güvenli bir şekilde işlem yapmasına olanak sağlayacak.

DOLANDIRICILIK VAKALARI TARİHE KARIŞACAK

Sistemin nasıl işleyeceğine dair detaylar bir video ile paylaşıldı. Buna göre, satıcı ilk olarak güvenli ödeme sürecini başlatacak. Alıcı, notere gitmeden önce referans numarası ile parayı aracı kuruluşa yatıracak. Satış işleminin noterde onaylanmasının ardından, güvenli hesapta bekleyen tutar satıcının hesabına anında aktarılacak. 

27 Eylül itibariyle zorunlu hale gelecek olan bu sistem, ikinci el araç alım satım işlemlerinde yeni bir dönem başlatacak.