SGK’DAN SAHTE MAİLLER İÇİN UYARI

Dolandırıcılar, yeni taktikler geliştirerek vatandaşları kandırmaya çalışıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), "Çift Ödeme İadesi" konulu sahte e-postalarla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. SGK, mail yoluyla vatandaşlardan IBAN ve kişisel bilgi talep edilmediğini vurguladı.

YENİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ: SAHTE MAİLLER

SGK, son dönemde dolandırıcıların telefon ve mesaj yoluyla insanları kandırmaya çalıştığını, ancak şimdi de mail yoluyla dolandırıcılık girişimlerinin arttığını belirtti. "Çift Ödeme İadesi" adı altında gönderilen sahte e-postalarla insanlardan kişisel bilgilerin ve IBAN numaralarının istendiği bildirildi. SGK, vatandaşlara bu tür e-postalara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini hatırlattı.

"BU MAİLLERE İTİBAR ETMEYİN"

SGK’nın basın duyurusunda şu ifadelere yer verildi: "Vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumu Müşteri Hizmetleri adıyla gönderilen bu tür sahte SMS ve e-postalara itibar etmemeleri önem arz etmektedir. Bu tür sahte e-postalar dolandırıcılık amacı taşır ve kişisel bilgilerinizi ele geçirmek üzere tasarlanmıştır. Kurumumuzun 'Çift Ödeme İadesi' konulu herhangi bir işlemi yoktur."

SGK ayrıca, kurum tarafından gönderilen SMS ve e-postaların sadece bilgilendirme amacı taşıdığını ve vatandaşlardan IBAN ya da kişisel bilgi talep edilmediğini vurguladı.

ŞÜPHELİ DURUMLARDA NE YAPILMALI?

Vatandaşlar, şüpheli bir e-posta aldıklarında, Çalışma Hayatı İletişim Merkezi ALO 170 ve CİMER üzerinden SGK ile irtibata geçebilirler. Ayrıca en yakın Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü veya merkezlerine başvurarak detaylı bilgi alabilirler.