BELEDİYE BİNASI YAPACAK YER BULAMIYOR

Çivril’de depreme dayanıksız olan hizmet binasının yerine yenisini yapmak isteyen ilçe belediyesi arsa bulamıyor. Başkan Semih Dere proje aşamasında olduklarını ve İller Bankası ile ön görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çivril’de belediye binasının depremsellik testlerinden geçememesi Başkan Semih Dere’yi kara kara düşündürüyor. Eski binanın belediye birimlerinin ihtiyaçlarına da yanıt vermiyor olması nedeniyle ilçeye yeni bir belediye hizmet binası yapılmak isteniyor. İlçede bir an önce yeni binanın bitirilerek belediye personelinin güvenli bir yerde hizmet vermesi hedefleniyor. Fakat ilçede belediye binası için uygun bir arsa bulmak mümkün görünmüyor.

PROJE AŞAMASINDA

Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, mevcut belediye binasının depreme karşı dayanıksız olduğunu belirterek, "Bir belediyenin, devlet kurumunun afet anında, deprem anında, vatandaşın yanında olması gereken kurumun bu denli bir riski taşıyor olması çok içler acısı bir durum. Projelendirme aşamasındayız. İller Bankası ile bir ön görüşme gerçekleştirdim. Çivril'e yakışan bir belediye binası kazandırmaya yönelik hedeflerimiz var. Belediye Meclisinde kabul edilen 2025-2029 Stratejik Planımız içerisinde yeni belediye hizmet binamız da var" dedi.

YER BULUNMAYA ÇALIŞILIYOR

Yer konusunda sıkıntı olduğunu ifade eden Dere, "Çivril'de en büyük sıkıntı yer sıkıntısı. Daha önce belediye binası için bir yer ayrılmış. Elbette bunu kamuoyu ile konuşup tartıştıktan sonra o mevcut yere yapılabilir. Aslında hükümet konağı ile emniyet müdürlüğü ve belediye binası olarak üçlü bir kompleks yapılacaktı oraya ama tasarruf tedbirlerinden dolayı onlar kendilerine yer bulabildiği için maalesef o proje şu an aksıyor gibi görünüyor. Bizim binamızın depreme dayanıksız olmasından dolayı tasarruf tedbirlerini aşabileceğimizi düşünüyorum. Bizim için acil bir konu. Dolayısıyla yer konusunu çözmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.