UYUŞTURUCUYA KARŞI TİYATRO

Sarayköy’de madde bağımlılığı giderek artan bir soruna dönüştü. İlçedeki tiyatro topluluğu uyuşturucu ile mücadeleyi anlatan oyunu ile bu soruna dikkat çekmeye çalıştı.

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde uyuşturucu kullanımının giderek yaygınlaştığı belirtiliyor. Son olarak ilçenin belediye başkanı Mehmet Salih Konya da bu soruna dikkat çekti ve “Uyuşturucu kullanımı ilçede giderek artan bir sorun haline geldi” ifadesini kullandı

Madde bağımlılığının yaygınlaşması sorunu sanatçıların da dikkatini çekti. İlçedeki tiyatro topluluğu ‘Bir Şey Olmaz” adlı oyun sahneleyerek uyuşturucu ile mücadelenin önemine dikkat çekmeye çalıştı. Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Oyunda uyuşturucu kullanımının toplum üzerindeki yıkıcı etkileri, genç bireylerin yaşamlarında açtığı derin yaralar ve bu bataktan kurtulmanın yolları anlatıldı.

Oyun sonrası salonu dolduran kalabalığa seslenen Konya tiyatro oyunu ile farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek; “Gençlerimizi bu tehlikeden uzak tutmak amacıyla önemli bir projeye imza attık. Bu kapsamda, belediyemizin tiyatro topluluğu tarafından sahnelenen 'Bir Şey Olmaz' adlı oyunu hemşerilerimizle birlikte izleme fırsatı bulduk” dedi. Benzer projelerin süreceğini söyleyen Konya, uyuşturucu kullanımına karşı duyarlılığı artırmaya yönelik adımlar atacaklarını kaydetti.