BUGÜN GAZİLER GÜNÜ

19 Eylül Gaziler Günü, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal rütbesi ve Gazilik unvanını verdiği gündür. Türkiye'de ‘Gaziler Günü’ olarak kutlanan bu anlamlı günde vatan için canlarını ortaya koyan gazilerimizi bir kez daha onurlandırıyoruz.

19 Eylül Gaziler Günü, Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal rütbesi ve Gazilik unvanını verildiği tarihe atıfta bulunarak, şehit ve gazilere saygı ve minnet duygularını ifade etmek için ilan edildi.

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Meraşal’ rütbesi ile ‘Gazi’ unvanı verildi.

19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.  Denizli’de kent protokolünün önemli isimleri de bu anlamlı günde yayınladıkları mesajlarla gazileri onurlandırdı.

BUGÜN GAZİLER GÜNÜ

DENİZLİ VALİSİ ÖMER FARUK COŞKUN:

“Vatanını canından aziz bilen, şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığı sayesinde de girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır.

Şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlardır. Devletini ve milletini canından aziz bilerek bu ulvi makamlara yükselmiş olan şehit ve gazilerimiz, her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesini, şehit ve gazilerimizin vermiş oldukları ulvi mücadeleye borçluyuz. Bayrağımızın vatanımızın üzerinde halen özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıklarının eseridir.

Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimiz ve şehitlik mertebesine ulaşmış tüm vatan evlatlarına karşı yapılacak en anlamlı teşekkür, onların bizlere emaneti olan bu cennet vatanı korumak, milli birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden sahip çıkmak ve güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlemektir.

19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anarken, hayatta olan gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum”

BUGÜN GAZİLER GÜNÜ

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU:

“Bugün bizlere düşen görev şehit ve gazilerimizin fedakarlıklarını unutmadan, Ulu Önder Atatürk’ün bizlere bıraktığı Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehit ve gazilerimize şükranlarımı sunuyor, Ulu Önder Atatürk'e “Gazi” unvanı ve “Mareşal” rütbesi verilmesinin yıldönümünde, kahraman gazilerimizin Gaziler Günü'nü kutluyorum”

BUGÜN GAZİLER GÜNÜ

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN:

“Vatanımızı bizlere kazandıranlar, bu toprakları vatan yapanlar, bu uğurda şehit ve gazi olanlardır. Bu topraklar için canını hiçe sayarak şehit olmayı göze olan gazilerimize teşekkürü bir borç bilirim. Bugün bize şehitlerimize ve gazilerimize olan vefa borcumuzu bir nebzede olsa sunmak için bir fırsat veriyor. Vatanımızın birliği ve bütünlüğü için kendilerinden vazgeçen gazilerin her zaman yanındayım. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi ve Mareşal unvanı verilişinin yıl dönümünü ve gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gurunu yaşıyoruz”

BUGÜN GAZİLER GÜNÜ

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI ALİ RIZA ERTEMUR:

“1921 yılının 19 Eylül’ünde, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazi" unvanı verildi. Gazilerimiz ve şehitlerimiz Türk Milleti’nin şanlı tarihinin en özel kahramanlarıdır. Milletimizin, birlik ve beraberliğimizi koruyarak, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna ölmeyi göze almışlardır. Ne güzel bir fedakârlık örneğidir. Bizler de, dün, bugün olduğu gibi yarın da, şehit ve gazilerimizin bu fedakârlıklarını unutmayacağız. Onlardan aldığımız ilham ile hem ülkemiz hem ilçemiz için tüm gayretimizle çalışmaya, daha da çok çalışmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle 19 Eylül Gaziler Günü’nde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birlik ve bütünlüğü uğruna en büyük fedakârlığı gösteren gazilerimizin günlerini kutlar minnet ve şükranlarımı sunarım”

BUGÜN GAZİLER GÜNÜ

CHP DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM:

"Gaziler Günü, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, bağımsızlığı ve milletimizin huzuru için canlarını hiçe sayan kahramanlarımızı anma ve onurlandırma günüdür. Gazilerimiz, sadece geçmişin değil, bugünün ve yarının da kahramanlarıdır. Cumhuriyeti bize hediye edenler de, bugün bu ülkede güvenli bir şekilde yaşamamız sağlayan da şehitlerimiz ve gazilerimizdir.  Onların vatan sevgisi, cesareti ve fedakarlıkları, milli birlik ve beraberliğimizin en sağlam temellerinden biridir. Gazilerimiz, ülkemizin gurur kaynağı olarak, her zaman milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olacaktır. Onların hayat hikayeleri, kahramanlık destanları ve bize bıraktıkları miras, genç nesiller için ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm gazilerimizi saygıyla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyoruz. Gaziler Günü'nüz kutlu olsun!"