KANSER TARAMA TIR’I DENİZLİ OSB’DE

Kanser Tarama TIR’ı binlerce kadının çalıştığı Denizli OSB’de taramalara başladı. OSB bünyesindeki firmalarda çalışan 300 kadın tarama testlerine katıldı.

Meme ve rahim ağzı kanseri taramaları yapan, Kanser Tarama TIR’ı, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde taramalara başladı. Büyük çoğunluğu kadın çalışanlardan oluşan 40 bin personelin yer aldığı OSB’de ilk etapta 300 kadın tarama testi yaptırdı. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Denizli OSB Bölge Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile 40-69 yaş aralığındaki kadınlara meme kanseri taraması 30-65 yaş aralığındaki kadınlara ise rahim ağzı kanseri taramaları yapılıyor.

ERKEN TEŞHİS İMKANI

Konuyla ilgili açıklama yapan Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı; “Organize Sanayi Bölgemizde yaklaşık 26 bin kişi çalışmaktadır. Bunun yüzde 50’si kadın çalışanlardan oluşmaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Denizli İl Sağlık Müdürlüğü aracılığı ile bu taramayı gerçekleştirdik. Bölgemizde çalışan tüm kadınlara bu tarama ile birlikte erken teşhis imkanı oluşturmaktayız. Sağlıkla ilgili tüm çalışmalarda öncülük yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.