ÇİVRİL’DE FESTİVAL COŞKUSU

Bu yıl 26’ıncısı organize edilen Çivril Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali, düzenlenen kortej yürüyüşü ile start aldı. Dolu dolu bir programla gerçekleşecek olan festival, 22 Eylül Pazar akşamı sona erecek.

Bu yıl 26’ıncısı organize edilen Çivril Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali, başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı. Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden program, halk oyunları gösterisiyle devam etti. Ardından programa katılanlar, festival alanındaki stantları ziyaret etti. Festivalin en dikkat çekici anlarından biri ise Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleşen “kardeş halayı” oldu.  Bu etkinliğe Çivril Belediye Başkanı Semih Dere ve misafirler de katılarak, vatandaşlarla birlikte halay çekti.

“BU TOPRAKLAR BİZİM EKMEĞİMİZ, UMUDUMUZ, YARINIMIZ”

Programın açılışında konuşan Çivril Belediye Başkanı Semih Dere; “Hep birlikte attığımız her adım, güçlü yarınların habercisidir. Genç bir belediye başkanı olarak ilçeme duyduğum büyük sevgi ve inançla bu önemli görevi üstlenmiş olmanın heyecanını yaşıyorum. Bu toprakların her karışında büyük bir emek ve alın teri var. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Milli ekonomimizin temeli tarımdır.’ İşte bu yüzden bu festival bir eğlence değil, geleceğimize olan inancımızın ve çiftçimize olan desteğimizin en somut göstergesidir. Bu topraklar bizim ekmeğimiz, umudumuz, yarınımızdır” dedi. 22 Eylül Pazar günü akşamında sona erecek olan festivalin ilk gününde Denizlili sanatçı Efe Güngör sahne aldı.  Efe Güngör konserinin ardından festival, Ceylan Ertem konseri ile daha da şenlendi.

ÇİVRİL, BUGÜN SUAVİ’Yİ AĞIRLAYACAKÇİVRİL’DE FESTİVAL COŞKUSU

Festivalin ikinci günü olan 20 Eylül Cuma günü ise saat 11.00’de ‘Çivril’de Meyvecilik ve Tarım’ konulu konferans yapılacak. Saat 14.30’da ise ‘Tarımsal Üretim Planlaması ve Destekleme Modelleri’ hakkında bilgiler aktarılacak. Saat 20.30’da ise Sahra Neo Project ve ardından saat 21.30’da Suavi sahneye çıkacak.

GÖKSEL ÇİVRİLLİLERLE BULUŞACAKÇİVRİL’DE FESTİVAL COŞKUSU

21 Eylül Cumartesi günü saat 13.30’da ‘Çivril ve Beycesultan Tarihi’ konulu panel yapılacak. Beycesultan Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Eşref Abay’ın konuşmacı olarak katılacağı panel, Demiryolu Gar Binası Konferans salonunda gerçekleştirilecek. Saat 17.00’den itibaren ‘En Yavaş Bisiklet Binme Yarışması’, ‘En Kısa Sürede Elma ve Ayçiçeği Yeme Yarışması’, ‘En İyi Elma Üreticisi Yarışması’ ve ‘En İyi Elmalı Pasta Yarışması’ yapılacak. Yarışmaların ardan dereceye girenlere ödüller verilecek. Saat 20.30’da Efe Güngör ve 21.30’da ise Göksel katılımcılara unutulmaz bir gece yaşatacak.

FESTİVALİN FİNALİNİ SİMGE YAPACAK

Festivalin son günü bisiklet turu ile başlayacak. Saat 09.00’da başlayacak etkinlik, Çivril Akdağ İzcilik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (AKİDAK) işbirliğinde yapılacak. Ardından saat 11.00’de ‘Çivril Miryokefalon Savaşı’nın Türk Tarihi Açısından Önemi’ konulu panel gerçekleştirilecek. Saat 16.00’da atlı cirit oyunları gösterisi düzenlenecek. Festival, saat 21.30’da düzenlenen Simge Sağın konseriyle son bulacak.ÇİVRİL’DE FESTİVAL COŞKUSU