BENZİNE ZAM BEKLENİYOR

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmayla birlikte akaryakıt fiyatlarında da değişkenlik yaşanıyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin fiyatlarında 1,40 lira zam bekleniyor.

Uluslararası piyasalarda brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmayla birlikte benzin ve motorin fiyatlarında da indirim ve artış olarak kendini gösteriyor. Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte akaryakıt fiyatlarındaki değişim araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor.

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin fiyatlarında 1,40 lira zam bekleniyor.

İstanbul'da benzinin litresi ortalama 41.55 liradan satılırken, motorinin litresi 41.74 liradan satılıyor. İstanbul'da salı gününden itibaren benzinin litresinin 42,95 liradan satılması bekleniyor. Denizli'de litre fiyatı ortalama 42,58 lira olan benzinin salı gününden itibaren litresinin oratlama 43,98 lira olması tahmin ediliyor.