PEŞİN ÖDEMEYE İNDİRİM GELİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), peşin ödemede yüzde 25'lik indirim kampanyası başlatacak. Bakan Kurum, TOKİ güvencesiyle ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşların devam eden ödemelerine indirim sağlanacağını açıkladı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) satışını yaptığı ve hala ödemeleri devam eden konut ve işyerlerinde, şarta bağlı olarak kalan borcun en az yüzde 25'ini ödeme koşuluyla yüzde 25 indirim yapacak. İndirimden 23 Eylül-18 Ekim günleri arasında yararlanılabilecek. Düzenleme peşin ödeme indirimi olmakla birlikte, borcun tamamını kapatamasa da kalan borcun en az yüzde 25 veya daha fazlasını ödeyerek de yüzde 25 indirimden yararlanılabilecek.

BAKAN KURUM SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Kampanyanın duyurusunu sosyal medya hesabı üzerinden yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı paylaşımda, "TOKİ güvencesiyle ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımızın yoğun talepleri üzerine, ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için yüzde 25 indirim imkanı sağlayacağız. Ayrıca borcunun en az yüzde 25'ini kapatmak isteyen de yine aynı oranda indirim alabilecek. Hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi.

HANGİ ŞARTLARDA İNDİRİM SAĞLANACAK?

Yapılan yazılı açıklamada indirim kampanyasından yararlanabilecek alıcılar sıralandı. Buna göre;

• Temmuz 2023 öncesi (Haziran ayı sonuna kadar) konut-işyeri satın alanlar

• Kalan taksidi 12 ve daha az sayıda olanlar

• Geri ödeme taksitleri en geç Haziran 2023 sonu itibariyle başlayanlar, kampanyadan yararlanabilecek.

Başvurular satış işleminin yapıldığı bankalar aracılığıyla yapılacak, ne kadar borcu kaldığı ve ne kadar ödeme yapması gerektiği bankadan öğrenebilecek. Geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu varsa ödenmiş olması şartı da aranacak. İndirimden faydalanırken kredi kullanmak isteyen vatandaşlar, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları bankalardan destek alabilecek.