İLK KEZ BİSİKLETE BİNDİLER

Hareketlilik haftası kapsamında daha önce bisiklet deneyimi yaşamayan kadınlar eğitim aldı, hep birlikte yollara düştü.

Büyükşehir belediyesinin öncülüğünde yürütülen Hareketlilik Haftası etkinlikleri sürüyor. İki gün daha devam edecek program kapsamında daha önce bisiklet binmeyi öğrenme fırsatı bulmayan kadınlara eğitim verildi. 4 saat süren eğitimlerde ilk iki saat alışmaya, iki saat ise denge kurma ve bisiklet kullanımına ayrıldı.

Kadınlar eğitimin ardından hep birlikte bisiklet sürdü. Eğitime katılan kursiyerlerden Aslı Sülün, “Daha önce hiç bisiklet kullanmamıştım, sosyal bir etkinlik oldu. Yeni şeyler öğreniyor ve bunu geliştiriyoruz. Aldığımız eğitimle herkese örnek oluyoruz” diye konuştu.

İLK KEZ BİSİKLETE BİNDİLER

Kursiyer Funda Orta ise ilk kez bisiklet kullandığını, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri ile bu eğitimi almaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Kursiyer Ayşen Gürdal daha önce bisiklet ile herhangi bir teması olmadığını, etkinlik sayesinde bisiklet sürme fırsatı bulduğunu kaydetti.

İLK KEZ BİSİKLETE BİNDİLER

ÇAMLIK BULVARI TRAFİĞE KAPATILACAK

Denizli’nin en işlek yerlerinden biri olan Çamlık Bulvarı, etkinlik kapseminde Pazar günü trafiğe kapatılacak. Trafik Eğitim Parkı’nda bisiklet eğitimine katılanlara katılım belgeleri verilecek. Canlı müzik, duvar boyama etkinliği, bisiklet tamir istasyonu kurulması, otobüsümü tasarlıyorum çocuk resim sergisi, boyama atölyesi, badminton, tek pota basketbol, bardak ve pinpon oyunu, mas güreşi, masa tenisi, dart oyunu,  palyaço, sosis balon ve yüz boyama,  ahşap anahtarlık boyama, taş boyama atölyeleri, çocuk dans atölyesi ve çeşitli etkinlikleri ile festival havasında bir gün yaşanacak.