TEKNOFEST’E DENİZLİ DAMGASI

TEKNOFEST’in Antalya’daki finallerine Denizli okulları damgasını vurdu. Denizlili öğrenciler iki Türkiye birinciliği, iki ikincilik ve bir de üçüncülük elde etti.

Geçtiğimiz haftalarda Antalya’da gerçekleşen TEKNOFEST finallerine Denizli takımları damga vurdu. Denizli’yi 11 takımın temsil ettiği yarışmalarda 5 takım kürsü görmeyi başardı. Ortaokul seviyesindeki Robolig Yarışması’nda Beyağaç Atatürk Ortaokulu adına katılan Profesör takımı Türkiye birincisi oldu. İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnovasyon kategorisinde yarışlara katılan Merkezefendi Bilsem’in Laodikeia Takımı da Türkiye birinciliği elde etti. Robolig yarışlarında lise seviyesinde Lütfe Ege AL’den Lealtek Takımı Türkiye ikinciliği elde ederken, Çevre ve Enerji Teknolojileri yarışmasında ilkokul seviyesinde Merkezefendi Bilsem İlkokulu ekibi Türkiye ikincisi oldu. Ortaokul seviyesinde gerçekleşen Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışmasında ise Merkezefendi Bilsem’in Pamukkale Travertenleri takımı Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Havacılık, Uzal ve Teknoloji festivali olarak anılan etkinlikte katılan tüm takımları kutlayan Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan; “TEKONOFEST Antalya’ya 11 takımla katıldık. Öğrencilerimiz öğretmenlerinin danışmanlığında hazırladıkları projeleriyle ülkemizin dört bir yanından gelen hayallerini gerçeğe dönüştürmek ve en iyisi olmak isteyen genç yarışmacılarla kıyasıya yarıştılar. Dört gün süren finallerde yapılan değerlendirmeler sonucunda kendi kategorilerinde takımlarımız iki birincilik, iki ikincilik ve bir üçüncülük elde ederek büyük başarıya imza atarak bizi bir kez daha gururlandırdılar. Elde edilen başarılar küçük bir fikrin projeye dönüşmesi ve bunun üzerinde yapılan saatlerce çalışmalar sonucudur. Bilgi ve teknoloji tutkunu öğrencilerimizi her zaman destekliyor ve onların önlerini açmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.