O FABRİKADAN İLK GÖRÜNTÜ

Merkezefendi Belediyesi’nin Bozburun’da faaliyete geçirdiği ekmek fabrikasının ilk görüntülerini Belediye Başkanı Şeniz Doğan paylaştı. Görüntülerde Doğan ekmek yapan personele yardım etti. İlçedeki 25 Halk Ekmek büfesine gönderilen ekmeklerin yaklaşık iki haftadır bu fabrikada üretildiği kaydedildi.

Denizli’de ilk kez Halk Ekmek uygulaması başlatarak dar gelirlilerin uygun fiyata ekmek alabilmelerini sağlayan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Bozburun’da 3 bin metrekare kapalı alana sahip yeni ekmek fabrikasının görüntülerini ilk kez paylaştı.

Yaklaşık iki hafta önce izinlerinin çıktığı ve üretime başladığı öğrenilen ekmek fabrikasında günlük 18 bin ekmek üretildiği ve bu ekmeklerin Halk Ekmek büfelerinde satışa çıkarıldığı kaydedildi. Dev tesisin kapasitesinin çok altında çalıştığı, ilerleyen süreçte diğer hamur ürünleri de olmak üzere üretimin daha da artacağı kaydedildi.

İlçede sayıları 25’i bulan Halk Ekmek büfelerinde satılan ekmekler daha önce yerel üreticilerden temin ediliyordu. Bu fabrikada üretilen ekmeklerin yakın zamanda diğer ilçelere de gönderileceği belirtiliyor.

PAYLAŞIM YAPTI

Tesisin üretime başlamasından sonra ilk kez ziyaret eden Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan gece geç saatlerdeki ziyaretine ilişkin görüntüleri sosyal medyada yayınladı. Görüntülerde Doğan’ın ekmek üreten personele yardım ettiği anlar yer aldı. Doğan paylaşımına; ““Yarın sabah çıkacak olan taptaze ekmekleriniz benden… Soframıza kaliteli ve ucuz ekmek ulaşsın diye Halk Ekmek Fırınımız her gece durmaksızın çalışıyor. Şimdiden afiyet olsun” notunu düştü.