DOĞALGAZA ZAM GELECEK Mİ?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğalgaz ve elektrik faturalarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, enerji fiyatlarının enflasyon üzerindeki etkilerini dikkate aldıklarını belirterek, "Mümkün olduğunca zamsız götürmek istiyoruz" dedi.

Bakan Bayraktar, yüksek tüketim yapan kullanıcılar için elektriğin gerçek maliyetinin yansıtılacağını ve bu şekilde daha uygun gruplara destek sağlanacağını belirtti. Ayrıca kırsal bölgelerde birden fazla ailenin aynı sayaçtan elektrik kullanımı gibi özel durumların da göz önünde bulundurulacağını söyledi.

DOĞALGAZDA HEDEF 10 MİLYON METREKÜP

Türkiye'nin doğalgaz üretim hedefleri hakkında da bilgi veren Bayraktar, Karadeniz'deki gaz keşiflerinden elde edilen doğalgazın üretiminin 6 milyon metreküpe ulaştığını ve 2025’in ilk çeyreğinde 10 milyon metreküpe çıkarılmasının hedeflendiğini açıkladı. Bu miktarın 4 milyon konutun doğalgaz ihtiyacını karşılayacağını belirten Bayraktar, "Yoğunluğumuz, gazın üretimini artırmakla alakalı" dedi.

DOĞALGAZA ZAM GELECEK Mİ?

"DEVLET FATURALARIN YÜZDE 60'INI KARŞILIYOR"

Bayraktar, devletin elektrik ve doğalgaz faturalarının yüzde 60’ını karşıladığını ve bu desteğin devam edeceğini vurguladı. Ancak yüksek tüketim yapan gruplar için maliyet esaslı bir fiyatlandırmaya geçileceğini belirten Bakan, "Çok tüketenin maliyetine katlandığı bir modelle destekleri yönlendirmek istiyoruz" dedi.

2025'TE YENİ FATURALANDIRMA MODELİ

2025 yılında uygulanacak yeni faturalandırma modeli hakkında bilgi veren Bakan Bayraktar, yüksek tüketim yapan üst gelir gruplarının elektriği maliyetine ödeyeceği bir sistem üzerinde çalışıldığını açıkladı. Bayraktar, "Bu, yüzde 3’lük yüksek tüketim grubuna yönelik olacak. Ancak kırsal bölgelerde bir sayaçtan birden fazla ailenin kullanımını da dikkate alacağız" dedi.