"EVLİLİK KREDİSİ" İÇİN ÖZEL İNTERNET SİTESİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gençlerin evlilik kredisine daha hızlı ve kolay ulaşabilmeleri için yeni bir adım attı. Aile ve Gençlik Fonu Projesi kapsamında, evlilik kredisi başvuruları için özel olarak hazırlanan "ailegenclikfonu.aile.gov.tr" internet sitesi hizmete açıldı.

EVLİLİK KREDİSİNE KOLAY ERİŞİM

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında gençlerin evlilik kredisine başvurularını hızlandırmak ve süreci daha kolay hale getirmek amacıyla internet sitesi oluşturuldu. Site, evlenecek çiftler için gerekli bilgilere hızlıca erişim sağlarken, başvuru süreçlerini de adım adım anlatıyor.

EĞİTİM VE BAŞVURU KILAVUZLARI

Site üzerinde evlilik kredisi hakkında haberler, duyurular ve görsel materyallerin yanı sıra başvuru kılavuzları da yer alıyor. Ayrıca çiftlerin finansal yönetim becerilerini geliştirmelerine ve evlilik sürecinde karşılaşabilecekleri olası risklere karşı hazırlıklı olmalarına yönelik eğitim içerikleri de sunuluyor.

Proje, ilk olarak deprem bölgelerinde pilot uygulama olarak başlamış, daha sonra doğurganlık hızının en düşük olduğu illere yayılmıştı. Son olarak Osmaniye'nin de eklenmesiyle ülke genelinde genişleyen proje, evlenecek çiftlere maddi destek sağlamayı hedefliyor.