KESİNTİ KAPIDA!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), iklim değişikliği sonucunda yaşanan kuraklık ve azalan kar yağışı nedeniyle su temininde sıkıntılar yaşandığını belirterek, "Yoğun kullanım ile birlikte içme suyu barajımızdaki su seviyesi kritik seviyenin altına düştüğünden içme suyunda kesinti yaşanması beklenmektedir." dedi.

Küresel çapta yaşanan iklim değişikliği, kuraklıkla birlikte su sıkıntısını da beraberinde getiriyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de canlıların en büyük ihtiyaçlarının başında gelen su, giderek önemini artırıyor. Son yıllarda yeterli miktarda yağış olmamasından dolayı kuraklığın yaşandığı Denizli'de tarımın yanı sıra içme suyu tedariğinde de sorunlar kendini göstermeye başladı.

Denizli'nin içme su ihtiyacının büyük kısmını karşılayan Akbaş Barajı'nda su seviyesi yüzde 20'lere kadar inerken, DESKİ içme suyunda yaşanabilecek kesintiye karşı aboneleri uyandı. Kentin susuz kalmaması için içme suyunun kullanımında dikkatli olunmasını isteyen DESKİ, abonelere gönderdiği mesajda, içme suyunun tarımsal faaliyetler ile bağ bahçe ve çim sulamasında, araç ve balkon yıkama ile havuz doldurma amaçlı kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

DESKİ'nin abolere gönderdiği mesajda, "Sayın Abonemiz; Dünyada ve ülkemizde iklim değişikliği sonucunda yaşanan kuraklık ve azalan kar yağışı nedeniyle su temininde sıkıntılar yaşanmaktadır. Yoğun kullanım ile birlikte içme suyu barajımızdaki su seviyesi kritik seviyenin altına düştüğünden içme suyunda kesinti yaşanması beklenmektedir. İçme suyumuzun tarımsal faaliyetler ile bağ bahçe ve çim sulamasında, araç ve balkon yıkama ile havuz doldurma amaçlı kullanılmaması önemle duyurulur" ifadelerine yer verildi.