ALTIN FİYATLARINDA REKOR ÜSTÜNE REKOR! 

Altın fiyatlarında tarihi zirveler görülmeye devam ediyor. Gram altın, ons altındaki yükselişle 3000 TL'ye yaklaşırken, Cumhuriyet altını 20 bin TL'yi aştı. Yatırımcılar Kapalıçarşı'da güncel altın fiyatlarını araştırıyor.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararları ve jeopolitik risklerin etkisiyle altın fiyatları tarihi rekorlarını tazeliyor. Ons altın uluslararası piyasalarda 2.631 dolara ulaşarak rekor kırarken, yurt içinde gram altın ve Cumhuriyet altını da hızlı bir yükseliş gösterdi.

FED KARARLARI VE JEOPOLİTİK GERGİNLİKLER FİYATLARI YÜKSELTİYOR

Geçtiğimiz hafta Fed'in açıkladığı 50 baz puanlık faiz indirimi, altın fiyatlarının yükselişini hızlandırdı. Piyasalarda faiz indirimlerinin devam edip etmeyeceğine dair belirsizlikler ve ABD'de açıklanacak ekonomik veriler, altının gelecekteki seyrini belirleyecek. Analistlere göre faiz indirimlerinin devam etmesi, altın fiyatlarını desteklemeye devam edecek.

Bunun yanı sıra, Orta Doğu’daki gerginlikler de altın fiyatlarını yukarı yönlü baskılıyor. İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaların geniş bir bölgesel krize dönüşme ihtimali, yatırımcıların güvenli liman olarak altına yönelmesine neden oluyor.

GRAM ALTIN TARİHİ ZİRVESİNİ YENİLEDİ

Yurt içinde gram altın fiyatı, yeni haftaya hızlı bir yükselişle başladı. Kapalıçarşı’da gram altın 2.886 TL’yi aşarak yeni bir rekor kırdı. Yükseliş eğiliminin devam etmesi halinde gram altının 3000 TL seviyelerine ulaşabileceği öngörülüyor. Çeyrek altın ise 4.924 TL'den işlem görüyor.

CUMHURİYET ALTINI 20 BİN TL'Yİ AŞTI

Cumhuriyet altını da 20 bin TL seviyesinin üzerine çıkarak tarihi bir rekor kırdı. Bu sabah itibarıyla Cumhuriyet altını 20.049 TL’den işlem görüyor. 22 ayar bileziğin gram fiyatı ise 2.871 TL seviyelerinde seyrediyor.