TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 36’ncısı organize edilen Uluslararası Tiyatro Festivali, düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Denizli Valiliği önünde başlayan yürüyüş Delikliçınar Meydanı'nda son buldu ve renkli görüntüler oluşturdu. 29 Eylül Pazar gününe kadar sürecek festival kapsamında 18 tiyatro grubu yer alacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 36’ncısını düzenlediği Uluslararası Tiyatro Festivali’nin açılış programı yapıldı. Denizli Valiliği önünde yapılan kapsamında çelenk sunma töreni yapıldı. Açılış programının ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekkeşti. Sokak gösterilerinin da yapıldığı kortej, renkli görüntüler oluşturdu. Kortej yürüyüşü, Delikliçınar Meydanı'nda son buldu. 29 Eylül Pazar gününe kadar sürecek olan festivale bu yıl 3’ü yurtdışından olmak üzere toplamda 18 tiyatro grubu katılıyor. Festivalde 175 tiyatro oyuncusu sahne alacak, çok sayıda gözlemci sanatçı festivali yakından takip edecek. Festival kapsamında 18 tiyatro grubu toplamda 26 oyunu sahneye koyacak.

TİYATRO-FESTİVALİ-BAŞLADI

PERDELERDE 4 KÖYDE DE AÇILACAK

Yurt içi ve yurt dışından gelen gruplar sadece Denizli merkezde değil, ilçelerde de boy gösterecek. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi ile Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek eserlerin yanı sıra, Acıpayam, Sarayköy ve Çivril’de de 3 farklı oyun tiyatro severlerle buluşacak. Öte yandan festivalde Pınar Baha Anadolu Lisesi ile Yaşar Kımıl Fen Lisesi’nde öğrencilere özel iki tiyatro gösterimi yapılacak. Festival kapsamında ilk kez Merkezefendi’nin Eskihisar, Pamukkale’nin Aşağışamlı, Honaz’ın Dereçiftlik ve Acıpayam’ın Ucarı Mahallesi’nde de tiyatro oyunları sergilenecek.

TİYATRO-FESTİVALİ-BAŞLADI.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI DA YAPILACAK

 Ayrıca festival kapsamında yazar Birol Tezcan ve Tülay Akyol bilgi ve deneyimlerini atölye çalışmalarında aktaracak. Televizyon ekranlarında uzun süredir başarıyla tiyatro gösterileri sunan ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ adlı yapımın başarılı oyuncuları Yeşim Dursun ve Beste Bilir yarın saat 13.30’da Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek söyleşide Denizlili sevenleriyle buluşacak. Festivalin açılış oyunu ise bugün saat 20.30'da Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu'nda Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nca sahnelenecek "Söz Veriyorum" adlı eser olacak.

TİYATRO-FESTİVALİ-BAŞLADI.