KURSU BİTİRİP SERTİFİKALARINI ALDILAR

Tekstil teknolojisinde mesleki eğitim kalitesinin artırılması programına katılan öğretmenler, kurslar sonunda sertifikalarını DTO Başkanı Uğur Erdoğan’dan aldı.

Denizli Ticaret Odası sadece tekstil sektörü çalışanlarına değil onlara eğitim veren öğretmenlerin de mesleki kalitesini artırmaya yönelik eğitim çalışmaları yürütüyor. Bu kapsamda Denizli OSB’deki Teknik Tekstil Merkezi’nde öğretmenlere yönelik tekstil teknolojilerinde mesleki eğitim kalitesini artırmak amacıyla eğitim programı düzenlendi. Kursun katılımcıları sertifikalarını DTO Başkanı Uğur Erdoğan’dan aldı.

23 kentten gelen 46 meslek lisesi öğretmeni kurslara katıldı. Tekstil Teknolojisi Öğretmeni Sebiha Ulusan,“Denizli ile övünüyoruz. Her şey çok güzel; bizi çok iyi, çok güzel ağırladılar. Her girdiğimiz yerden keyifle ayrıldık. Ben hiç konfor alanından çıkmayan biri olarak bu eğitimin ilk ayağını İstanbul’da almıştım, sonra da burada aldım. İyi ki geldim; iyi ki gelmişiz. Her şey için teşekkür ederiz” dedi.

Amasya Suluova Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tekstil Teknolojisi Öğretmeni Sevilay Çürük de “İlaç gibi geldi. Bizzat işletme ziyaretleri yapıp yakından görmek öğrenmek çok etkili oldu” diye konuştu.

Adana’dan eğitime katılan Sarıçam Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tekstil Teknolojisi Laboratuvar Şefi Aysel Gürbüzeli ise “Sizleri ve hocalarımızı tanıdığımız ve bize bu imkânı sunduğunuz için kendimizi çok şanslı sayıyoruz” sözleriyle programı değerlendirdi.

Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Muhammetdin Kırlı,Millî Eğitim Bakanlığı’nın verdiği idari sorumluluğu tam anlamıyla yerine getirmeye çalıştıklarını vurguladı; “Hem Bakanlığımıza hem de Denizli Ticaret Odamıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bilim ve teknoloji ile üretimin desteklenmesi sayesinde, ülkemizin kalkınmasının atılım yapacağı kanaatimizi, odamızın sunduğu bu imkân ve son derece güzel girişimle, uygulamaya koymuş ve pekiştirmiş olduk. Buradaki kursiyer arkadaşlarımız, bu anlamda öncüdürler” dedi.