BELEDİYE BU KEZ KENDİ İŞLETECEK

Daha önce kent merkezi ve ilçelerde kreş yapımlarına katkı koyan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 4 mahallede kendi işleteceği kreşleri hizmete almayı planlıyor. Çalışan kadınlar için hazırlanan kreşlerin üçü ücretsiz olacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi 4 mahallede 4 kreşi hizmete almaya hazırlanıyor. Daha önce kent merkezi ve bazı ilçelerde kreş yapımına katkı koyan belediye yeni kreşleri kendisi işletecek.

3-6 yaş arası çocukların kabul edileceği kreşler Güneşli Günler Çocuk Merkezleri adıyla hizmet verecek. Karşıyaka, Pelitlibağ, Aktepe ve Selçukbey mahallelerinde çalışan kadınların hizmetine sunulacak kreşlerden üçü ücretsiz olacak.

Tam gün hizmetin verileceği Karşıyaka mahallesindeki kreş için ise aylık 4 bin lira ücret belirlendi. Konu belediye meclisinde görüşüldüğü sırada, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun aylık 5 bin lira ücret tarifesi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun teklifi ile 4 bin liraya düşürülmüştü.

DBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından işletilecek kreşler için ön kayıt başvuruları da başladı. Fakat başvuru ekranında henüz yapım işleri tamamlanmayan Pelitlibağ seçeneği yer almadı. Yarım gün hizmet verecek olan Karşıyaka ve Selçukbey’deki kreşlerin ücretsiz olduğu görüldü. Ön kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların belediyenin resmi internet sitesindeki yönergeleri izlemesi gerekiyor.

Seçim öncesi kreş sözü verdiğini hatırlatan Başkan Çavuşoğlu; “Çalışan annelerimiz artık çocuklarını huzurla ve gönül rahatlığı ile Çocuk Gelişim Merkezlerimize emanet edecek. Kreşlerimizle bir yandan annelerimizin yüzünü güldürürken diğer yandan çağdaş ve eğitimli nesiller yetiştirilmesi için de katkı koyacağız ve bu tesislerimizin sayısını artırmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.