TURİST TAŞIYAN ACENTELERE DENETİM

Denizli'nin Tavas ilçesinde turist taşıyan araçlara yönelik denetimde, rehbersiz tur faaliyeti gösteren ve belgesi eksik olan acentelere ceza kesildi.

Turizm sektöründe faaliyet gösterenlere yönelik denetimler devam ediyor. Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Aydın Turist Rehberleri Odası (ATRO), Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB) ve  Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Pamukkale Bölge Temsil Kurulu  işbirliğinde Tavas yolu üzerinde denetim gerçekleştirildi.

Yapılan denetimde, tur faaliyeti gösteren araçların seyahat sigortaları ile turizm acentelerinin rehber çalıştırıp çalıştırmadığı, rehberlerin ve acentelerin belgeleri kontrol edildi. Denetimde 7 rehbersiz tur faaliyeti, 2 belgesiz rehberlik faaliyeti, 6 sözleşme yapmayan rehber, 3 rehber sözleşmesi yapmayan acente ile 2 acente belge eksikliği, 3 sözleşmeyi yanında bulundurmayan rehber ve 1 zorunlu seyahat sigortası yapmayan acente tespit edildi.

Turizm sektöründe mevzuata uygun olmayan şekilde faaliyet gösteren acente ve tur şirketleri hakkında cezai işlem uygulandı.