ÇGHB OYUNCULARI SÖYLEŞİYE KATILDI

Bir hafta boyunca 26 oyunun sergileneceği festival kapsamında ünlü yazar Birol Tezcan ve Çok Güzel Hareketler Bunlar oyuncuları tiyatroseverlerle buluştu.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 36. Uluslararası Tiyatro Festivali sürüyor. Açılış oyunu Söz Veriyorum’u kapalı gişe oynanan festivalin ikinci günü Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı yapımın başarılı oyuncuları Yeşim Dursun, Beste Bilir ve Burak Tamdoğan tiyatro severlerle buluştu.

Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Önder Tahmaz eşlik etti. Yazar Birol Tezcan’ın yönettiği söyleşide tiyatro severler merak ettikleri soruları sanatçılara sordu. Tiyatro festivalinin 36’ıncı yılını hep beraber gerçekleştirmenin heyecan verici olduğunu kaydeden Birol Tezcan, Denizli’den evlendiğini ve kısmen Denizlili olduğunu belirterek, “2010 yılında Denizli’ye taşındım. O günden beri festivalde üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” dedi. 

Festival, kent merkezi ve ilçelerde sahnelenen eserlerle doludizgin devam ederken, mahallerde de oyunlar sergileniyor. Bu kapsamda Merkezefendi Kent Tiyatrosu “Mavi Kuş” adlı eseri Eskihisar İlköğretim Okulu’nda sergiledi. Çocukların beğeniyle izlediği, Penbe Kınlı Eskikan’ın kaleme aldığı eserde doğa bilinci, hayvan sevgisi, aile kavramı ve özgürlük temaları keyifli bir dille müzik eşliğinde anlatıldı.