AKDOĞAN’IN ÜÇ PROJESİ TÜBİTAK DESTEĞİ ALDI

PAÜ’lü akademisyen Prof. Dr. Abdullah Akdoğan’ın üniversite sanayi işbirliğine katkı koyacak üç projesi TÜBİTAK desteği almaya hak kazandı.

PAÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Akdoğan’ın, üniversite ile sanayi kuruluşları arasındaki işbirliğine katkı sağlayacak üç projesi TÜBİTAK’ın ‘Sanayi Ar-Ge Projelerini Destekleme Programı’ kapsamında destek almaya hak kazandı.

Projelerin yürütücülüğünü üstlenen Akdoğan konuşa ilişkin açıklamasında; “Pamukkale Üniversitesi ve sanayi ikili işbirliği çerçevesinde, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ölçeğindeki kuruluşların proje esaslı araştırma - teknoloji geliştirme ve yenilikçilik faaliyetlerinin desteklenmesi hedeflenen bu projeler kapsamında; Ar-Ge, bilimsel ve teknik bilgi birikimini artırmak amacıyla, sistematik bir temelde yürütülen yenilikçi faaliyetleri kapsayan, bir fikri, geliştirilmiş, iyileştirilmiş ya da yeni ve satılabilir bir ürüne veya sürece dönüştürmeye yönelik bir dizi bilimsel, teknolojik, mali ve ticari faaliyetlerin gerçekleştirmesine fırsat sağlayacak” ifadelerini kullandı.