DEGİAD YENİ DÖNEMDE İDDİALI

Denizli Genç İş İnsanları Derneği’nin (DEGİAD) haziran ayında yapılan genel kurulla göreve gelen Yönetim Kurulu, yeni dönemde hayata geçirmek istedikleri projeleri açıkladı. DEGİAD Başkanı Kemal Sözkesen, “Yeni dönem projelerimizi oluştururken dijitalleşme, iş dünyasında dönüşüm ve sosyal etkileşim konuları üzerinde yoğunlaştık” dedi.

DEGİAD Yönetim Kurulu, Sadık Emre Çaputçu Hizmet Binasında düzenlediği basın toplantısı ile yeni dönem projelerini açıkladı. Başkan Kemal Sözkesen, Başkan Yardımcıları Cihan Emre İnceoğlu, Sinan Salgar, Genel Sekreter Özer Erikoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Berkay Alkaya, Elvan Özbilen, Nazife Demirkapı, Osman Makal, Emin Mert Turgut ve Zeynep Ekiz Atıcı’nın katıldığı toplantıda DEGİAD’ın yeni dönem projeleri açıklandı.

PAMUKKALE MARATONU DÜZENLEYECEĞİZ

Haziran ayında yapılan genel kurul sonunda 16. Dönem Yönetim Kurulu olarak göreve geldiklerini söyleyen Başkan Kemal Sözkesen, sanayi ve ihracat kenti Denizli’nin daha çok tanıtılması, firmaların dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik süreçlerine katkı koymak istediklerini söyledi. Yeni dönemde daha etkin ve güçlü bir DEGİAD için kararlı bir şekilde çalışacaklarını belirten Sözkesen, ‘Yeni dönem projelerimizi oluştururken 3 temel kavram üzerinde yoğunlaştık. Dijitalleşme, iş dünyasında dönüşüm ve sosyal etkileşim. Öncelikle DEGİAD önderliğinde diğer paydaşların destekleriyle Denizli’de, Antalya’da ve diğer illerde örnekleri olan binlerce sporcunun katılacağı ‘Pamukkale Maratonu’ düzenlemek istiyoruz. Dünya miras listesinde yer alan Pamukkale’yi, Karahayıt’ı termal ve sağlık turizminde daha çok duyurmak istiyoruz. Bu bölgeye gelen yılda 2 milyondan fazla turist bir gece konaklayıp gidiyor. Bu yerli ve yabancı turistleri Denizli’de daha çok konaklatmanın yollarını hep birlikte bulmamız lazım” dedi.

DENİZLİ VE ÜLKE EKONOMİSİNE DAHA ÇOK KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

DEGİAD YENİ DÖNEMDE İDDİALI

DEGİAD Yelken Takımı’nın İstanbul Boğazı'nda düzenlenen 23. Bosphorus Cup'ta ikinci olduğunu söyleyen ve ekibi kutlayan Sözkesen, Denizli’yi daha çok tanıtmak istediklerini söyledi.  Sözkesen, “Yeni yönetimimizle birlikte şehrin tanıtımına daha çok katkı koymak istiyoruz. Üyelerimizin ve Denizli iş dünyasının faydalanacağı projelere imza atmak istiyoruz. Her bizimiz babalarımızın veya dedelerimizin kurduğu işletmelerde 2. ve 3. kuşak olarak çalışmaya devam ediyoruz. Genç üyelerimize de yeni ufuklar kazandırmak, gelişen teknolojiye uygun işler yapmak, Denizli ve ülke ekonomisine daha çok katkı sağlamak istiyoruz. Bununla ilgili önemli projeler hazırladık. Basın, DEGİAD ve iş insanlarıyla bunu birlikte yapabiliriz” diye konuştu.

DÖNÜŞÜM KAÇINILMAZ

Türkiye ekonomisinin yüksek enflasyon nedeniyle zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Sözkesen, “Yeni dönemde ulaşılabilir girişimcilik fonlarıyla ilgili çalışmalarımız olacak. Düzenleyeceğimiz toplantılarla üyelerimizi ve iş insanlarını yeni yatırımcılarla buluşturacağız. Düzenleyeceğimiz tecrübe paylaşımı toplantılarıyla üyelerimizin ufkunun daha çok açılmasına katkı sağlayacağız. Üyelerimize yönelik akademik aktiviteler düzenleyeceğiz. Dernek çatımız altında oluşturduğumuz teknoloji komitesi aracılığıyla buluşmalar gerçekleştireceğiz. Gelişen teknolojiden ve yapay zekâdan uzak kalamayız. Pamukkale Business Forum adıyla uluslararası ekonomi zirvesi yapmak istiyoruz. Girişimcilik ön planda olduğumuz konu. Laodikya Venture toplantıları düzenleyeceğiz. Denizli’de teknolojik yatırım konusunda önemli girişimler var. Ama bu şirketler büyüyemiyorlar. Bu etkinlik onlar için önemli bir destek olacak. Girişimcilik ekosistemi için çok önemli bir organizasyon olacak. Çoğu üyemiz aile şirketi. Aile şirketleri 3 jenerasyon sürüyor. Bu konuda destekleyici etkinlikler düzenleyeceğiz. Yapay zekayı günlük hayatta kullanmaları için eğitimler düzenleyeceğiz. Önemli iş insanlarını davet ederek üyelerimizle buluşturacağız. Bizler bu şehirde markalaşma için yeni bir vizyon oluşturmalıyız. Denizli’yi büyütmemiz, değiştirmemiz gerekiyor. Klasikleşen sanayinin dönüşümüne öncülük etmemiz gerekiyor. Bunun somut adımını atmamız gerekiyor. Aile şirketleri üçüncü kuşaktan sonra bölünüyor. Şirketlerimizde bu süreçte başarılı olan yüzde 3'ü. Aile şirketlerinin kurumsallaşması üzerinde mutlaka durmamız gerekiyor.  Denizli’de firmalar teknolojik dönüşümün çok başında. Ağırlıklı sektörler teknolojik sektörler değil. Artık bu dönüşüm yapılmalı. Karlılığı yüksek teknolojik alanlara yatırım yapmamız gerekiyor. Artık markalaştıracağımız ürünlere yatırım yapmamız lazım. Bunun için de gerekli ekosistemi oluşturmak gerekiyor” şeklinde konuştu.