DENİZLİ İNOVASYON MERKEZİ OLACAK

Denizli OSB Teknokent Projesi sayesinde firmalar geliştirdikleri teknolojileri ticari ürün veya hizmete dönüştürecek. Yönetim Kurulu Başkanı Baltalı, kenti inovasyon merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete’de yayınlanan Denizli OSB Teknokent Projesi nedeniyle PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan bölge müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirdi.

Kutluhan’ı Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, Başkanvekilleri Osman Uğurlu ve Selim Yaymanoğlu’nun yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Mehmet Çalışkan ile İsmail Aslan karşıladı.

Ziyarette Teknokent Projesi sayesinde Denizli OSB’deki firmaların yeni bir nefes alacakları belirtildi.

Baltalı, “Firmaların yeni teknolojilere yönelik geliştirdikleri teknolojik buluşları, ticari ürün veya hizmet haline dönüştürebilmeleri amacıyla hayata geçireceğimiz Denizli OSB Teknokent Projesi ile Denizlimizi Silikon Vadisi gibi bir inovasyon merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu sayede, yerel sanayinin güçlenmesi ve rekabet gücünün artırılması sağlanacaktır” diye konuştu.

POLİKLİNİĞE YENİ BÖLÜMLER

Ziyarette OSB bünyesinde faaliyet gösteren PAÜ Polikliniği konusu da gündeme geldi. Merkeze yeni ameliyathanelerin yanı sıra göz, KBB ve mikrocerrahi ameliyatlarının yapılabileceği yeni bölümler açılacağı kaydedildi.

Kutluhan bölgeye ikinci bir üniversite kazandırma projelerini desteklediğini belirtirken, bu girişimin kentin eğitim ve araştırma alanında daha da güçleneceğini kaydetti.

Baltalı ise üniversite ve sanayi arasındaki işbirliğinin artarak süreceğine dikkat çekti.