SİRENLER KUTLAMA İÇİN ÇALDI

Denizli'de, 25 Eylül - 1 Ekim İtfaiye Haftası kapsamında kortej yürüyüşü yapıldı. Denizli Valiliği önünde başlayan yürüyüş, Denizli Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde yapıldı. Yürüyüşe eşlik eden itfaiye araçlarından da siren sesleri yükseldi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 25 Eylül - 1 Ekim İtfaiye Haftası kapsamında kortej yürüyüşü organize etti. Denizli Valiliği önünde başlayan yürüyüş, Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde yapıldı ve Delikliçınar Meydanı’nda son buldu. Yürüyüşe eşlik eden itfaiye araçlarından da siren sesleri yükseldi.

Alanda çelenk sunma töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

“KADIN İTFAİYECİLERİMİZ DE BU ZORLU MÜCADELENİN İÇİNDE”

SİRENLERİ KUTLAMA İÇİN ÇALDI

Burada konuşan Çavuşoğlu; “Temennimiz, bu yolculuğumuzda bu şehrin her köşesinin mutluluğa ulaştığı, felaketlerin yaşanmadığı süreci geçirmektir. Bu temenni içerisinde 516 arkadaşımızla çıktığımız bu yolculukta erkekler gibi her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini düşünerek kadınla erkeğin eşit, kadının özgür olduğu bir şehir yolculuğumuzda ilk kez kadın itfaiyecilerimiz de artık bizimle beraber bu zorlu mücadelenin içinde yer alıyor. Kendilerine bir kez daha ‘Hoş geldiniz’ diyorum” diye konuştu.

“SAYILARINI ARTIRARAK BÜYÜYECEĞİZ”

SİRENLERİ KUTLAMA İÇİN ÇALDI

Her zorlukta erkekler kadar kadınların da güçlü olduğunu söyleyen Başkan Çavuşoğlu, “Onlar dört duvarın arasında hayatlarını sürdürmeye değil, erkeklerle aynı şartlarda yaşayıp aynı özgürlüğü tatmaları noktasında mücadele edebileceklerine inancımız tam. Bu yolculuğumuzu her geçen gün sayılarını artırarak büyüteceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açmış olduğu o kutsal yolda, o Cumhuriyet meşalesi altında eşit, özgür ve huzurlu bireyler olarak yaşamaya devam edeceğimiz inancımla haftamızın kutlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

STANTLAR GEZİLDİ

SİRENLERİ KUTLAMA İÇİN ÇALDI

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 516 personel, 41 istasyon ve 97 itfaiye aracı ile kente hizmet veriyor. İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan materyaller, Delikliçınar Meydanı’nda sergilendi. Başkan Çavuşoğlu ve etkinliğe katılanlar, stantları gezerek teçhizatlar hakkında bilgi aldı.