ZEYBEKCİ EKONOMİYİ DEĞERLENDİRDİ

Zonguldak’ta iş dünyası temsilcileri ile buluşan Ak Partili Zeybekci, Türkiye’nin dünya ile farklı bir ekonomi ortamından geçtiğini işaret ederek; “Işık göründü diyelim” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, Zonguldak’ta iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile buluştu. Zeybekci ekim ayından sonra Türkiye’de yatırım ve üretim seferberliği başlayacağını savunurken, enflasyona karşı de seferberlik başlatacaklarını belirtti.

İş insanlarına yönelik konuşmasında Türkiye'nin tüm dünya ile birlikte farklı bir ekonomi ortamından geçtiğine dikkat çeken Zeybekci, "Işık göründü diyelim" dedi.

FARKLILAŞMA BAŞLADI

Zeybekci sözlerini şöyle sürdürdü: "Malumunuz şu anda Türkiye olarak tüm dünyayla birlikte farklı bir ekonomi ortamından geçiyoruz. Artık yavaş yavaş da farklı bir ortama doğru yani ışık göründü diyelim bütün dünya için söylüyorum bunu. Dünyadaki gerek para piyasalarıyla, gerek ekonomiyle, gerek tüketim eğilimleriyle baktığımız zaman evet farklılaşmanın yavaş yavaş başladığı; dünyadaki merkez bankalarının para piyasalarının farklı önlemlere doğru döndüğü yani parasal sıkılaştırma faizlerinin yükselmesinden faizlerin yavaş yavaş uzun süreden beri durağanlığından ve şimdi de eksiye doğru dönmesinden bahsediliyor ve yapılmaya başlandı"

ZEYBEKCİ EKONOMİYİ DEĞERLENDİRDİ

PROGRAMDAN DÖNÜŞ YOK

Zeybekci tüketimdeki daralmanın yerini yavaş yavaş genişlemeye bıraktığını da kaydederek; “Bu dönemde AK Parti olarak alınan ekonomi yönetimimizin almış olduğu tüm tedbirlerin tamamını sonuna kadar destekliyoruz. Hem enflasyon hem de durgunluğun hem fiyat artışlarının en tepede olduğu ama diğer taraftan da üretme ve yatırımla ilgili yani üretim tüketimle ilgili bölümleri söylemiyorum. Üretme ve yatırımla ilgili bölümlerin dünyanın durgun olduğu üretim ve yasanın hemen hemen artı yönüne doğru sıfır sonuçlar elde ettiği bir dönem yaşadık. Bunu birlikte yaşadık. Ve enflasyonla mücadelede atılması gereken, yapılması gereken ilk müdahaleyi Türkiye olarak, doğru zamanda doğru şekilde yaptık" ifadelerini kullandı.

Zeybekci enflasyonla mücadelede atılması gereken ilk adımın parasal sıkılaşma olduğunu hatırlatarak, “Enflasyonla mücadelede derhal seferberlik başlatacağız” dedi.