ERDAL ÇAM CİNAYETİNDE REDDİ HAKİM TALEBİ

Denizli Barosu eski başkanı Mehmet Erdal Çam ve emekli icra müdürü Özcan Çavdar cinayetinde yargılama sürüyor. Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katıldı. Bugünkü yargılamaya tartışmalar damga vurdu.

Denizli Barosu eski başkanlarından 73 yaşındaki Mehmet Erdal Çam, geçtiğimiz yıl Eylül ayında Bodrum’da müvekkili tarafından katledilmişti. Turgutreis’te müvekkili Galip Özmen (63)’in silahlı saldırısında Çam ile birlikte emekli icra müdürü Özcan Çavdar’da (57) hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili olarak Galip Özmen’in yanı sıra Osman K. (28) da gözaltına alınmıştı. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Özmen için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebinde bulunulurken, ona yardım ettiği öne sürülen Osman K. İçin ise 20 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Cinayetin yargılamasında ikinci duruşma bugün Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık avukatlığını CMK’dan görevlendirilen bir avukat üstlendi.

Bugünkü duruşmaya usul tartışmaları damga vurdu. Dakikalarca süren usul tartışmasından sonra bir maktul avukatı reddi hakim talebinde bulundu. 

Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer de yargılamada hazır bulundu. Yargılama sürecini sonuna kadar takip edeceklerini ve sanıkların en ağır cezayı almasını istediklerini belirten Demirdöğer; “Olayın peşini bırakmayacağız. Elimizden gelen her türlü hukuki mücadeleyi sonuna kadar yürüteceğiz. Yas tutmaktan usandık. Sanıkların aldıkları cezalar acımızı hafifletmiyor. Her ne kadar faillerin cezalandırılması acımızı hafifletmeyecek olsa da sorumluların en ağır cezayı alması için sonuna kadar sürecin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Demirdöğer savunma mesleğine yönelik saldırılara dikkat çekti, avukatlık mesleğinin can güvenliği tehdidi altındaki meslekler sırasında ilk basamaklara yerleştiğini ifade etti.

Denizli’de 1996-1998 yılları arasında baro başkanlığı görevini yürüten Erdal Çam hukuk camiasının sevilen isimlerinden biri olarak anılıyordu. Çam’ın katledilmesi meslektaşlarını üzüntüye boğmuştu.

Diğer yandan Denizli Barosu sosyal medya hesabından dosyayı takip ettiklerini duyurdu. Paylaşımda; “Bodrum'da, görevi nedeniyle uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden önceki dönem baro başkanlarımızdan Av. Mehmet Erdal Çam ve emekli icra müdürü Özcan Çavdar'ın 21 Eylül 2023 tarihinde katledilmelerine ilişkin Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 27.09.2024 tarihli duruşmasına Baro Başkanımız Av. Adnan Demirdöğer katıldı” ifadelerine yer verildi.