ÇAMLIK BULVARI TRAFİĞE KAPATILIYOR

Büyükşehir belediyesi, Hareketlilik Haftası’nda provasını yaptığı Çamlık Bulvarı’nı araç trafiğine kapatma uygulamasına geçiyor. 29 Eylül’den itibaren pazar günleri trafiğe kapatılacak olan bulvar  gündüz saatlerinde yayaların olacak.

Geçen haftaki Avrupa Hareketlilik Haftası final kutlamaları sırasında araç trafiğine kapatılan Çamlık Bulvarı için benzer bir karar alındı. Uygulama kapsamında yayalaştırılan bulvar binlerce ziyaretçi ağırlamış, canlı müzikler, DJ performansları, sergiler, eğlence ve kutlamalarla renkli görüntülere sahne olmuştu.

‘Çevre dostu sağlıklı ulaşım’ olarak anılan uygulama sırasında vatandaşlardan talep ve geri dönüşler alan büyükşehir belediyesi bu bulvar için yeni bir karar aldı. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplanarak Çamlık Bulvarı’nın Mimarlar Sokak ile Çamlık Parkı girişi arasını 4 hafta boyunca pazar günleri sabah 09.00-19.00 saatleri arasında araç trafiğine kapattı.

MÜZİK DİNLETİSİ VE ATÖLYELER DÜZENLENECEK

çamlık bulvarı ekim boyunca trafiğe kapalı

UKOME kararı öncesi bölgedeki esnafın görüşünün de alındığı, işyeri sahiplerinin bulvarın trafiğe kapatılmasına olumlu yaklaştığı kaydedildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi 4 hafta sonunda araç trafiğine kapalı olacak caddede etkinlikler gerçekleştirecek.

Bu kapsamda müzik dinletileri, boyama etkinlikleri ve özellikle çocukların hem öğrenip hem de eğleneceği Denizli Bilim Merkezi atölyeleri pazar günü Çamlık Bulvarı’nda olacak.