GENÇ GİRİŞİMCİLERİN KAZANÇ İSTİSNASI 230 BİN LİRAYA YÜKSELTİLDİ

Genç girişimcilere sağlanan gelir vergisi kazanç istisnası, 2024 yılı itibarıyla 230 bin liraya çıkarıldı. Yeni düzenleme, genç girişimcilere vergi avantajı sağlayarak girişimciliği teşvik etmeyi hedefliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan yeni tebliğ ile, genç girişimcilere sağlanan gelir vergisi kazanç istisnası tutarı güncellendi. Ticari, zirai veya mesleki faaliyetlere yeni başlayan ve 29 yaşını doldurmamış olan tam mükellef gerçek kişilere, faaliyete başladıkları yıl itibarıyla üç yıl boyunca elde ettikleri kazançlar için 75 bin liralık gelir vergisi istisnası uygulanıyordu. 7440 sayılı Kanun'la yapılan değişiklikle, 2023 takvim yılından itibaren bu istisna tutarı, gelir vergisi tarifesinin ikinci dilimine göre güncellenerek 230 bin lira olarak belirlendi.

YENİ DÜZENLEMEYLE GENÇ GİRİŞİMCİLER DAHA FAZLA DESTEKLENECEK

Tebliğde yapılan değişiklikle, genç girişimciler için sağlanan kazanç istisnası tutarı her yıl yeniden değerleme oranına göre güncellenecek. Böylece girişimciler, ekonomik şartlara uygun şekilde vergi avantajlarından faydalanabilecek. Aynı zamanda, basit usule tabi olan ve genç girişimci olarak değerlendirilen kişilerin, gerçek usulde vergilendirilmeye geçtikten sonra da kalan süre boyunca istisnadan yararlanması sağlandı.