O REKLAM İÇİN DOLANDIRICILIK UYARISI

Büyükşehir belediyesine bağlı Ulaşım A.Ş.’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Denizli Kart uygulamasında kampanya yaptığı ve 6 ay ücretsiz seyahat fırsatı verdiği yönündeki sosyal medya ilanları için dolandırıcılık uyarısı yapıldı. Ulaşım Portalında yapılan duyuruda bu ilana itibar edilmemesi istendi.

Dolandırıcılar bu kez vatandaşların belediye otobüslerinde kullandığı Denizli Kart’a tuzaklarına alet etti. Sosyal medyada yer alan bir reklamda, Ulaşım A.Ş.’nin 8’nci kuruluş yıldönümü nedeniyle kampanya yaptığı, 76,5 liradan Denizli Kart satın alan ilk 500 kullanıcıya 6 ay ücretsiz biniş hakkı verileceği ilan edildi. Başvuru için yönlendirilen linkin Denizli Büyükşehir Belediyesi ya da ona bağlı herhangi bir kuruluşa değil de dolandırıcılara ait bir siteye yönlendirildiği, bu yolla kullanıcıların banka kartlarına ait bilgilerin kopyalanma ihtimali olduğu görüldü.

Büyükşehir belediyesine bağlı Ulaşım A.Ş:’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Denizli Kart uygulamasında kampanya yaptığı ve 6 ay ücretsiz seyahat fırsatı verdiği yönündeki sosyal medya ilanları için dolandırıcılık uyarısı yapıldı. Ulaşım Portalında yapılan duyuruda bu ilana itibar edilmemesi istendi.

Kullanıcılar bu reklam konusunda birbirini uyarırken Denizli Büyükşehir Belediyesi de ulaşım portalında yaptığı duyuru ile vatandaşları uyardı.

Uyarıda; “Sosyal medya veya diğer platformlarda karşınıza çıkan Denizli Kart Kampanyası, 6 ay ücretsiz gibi içerikler dolandırıcılık yöntemi olup, online Kart Yükleme sitesi sadece denizlikart.denizli.bel.tr adresidir. Tüm vatandaşlarımızın bu hususta dikkat etmeleri önem arz etmektedir” denildi.