RESMİ AÇILIŞI BEKLENİYOR

Denizli-Aydın otoyolundan müjdeli haberi, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu duyurdu. Teknik anlamda tamamlanan otoyolun artık resmi prosedürlerinin tamamlanmasının beklendiğini kaydetti.

İzmir ile Aydın şehirlerini birbirine bağlayan otoyolun devamı olarak 2020 yılında yapımına başlanan otoyolun inşasında sona gelindi. Ege Bölgesi'nin iki önemli kenti Aydın ve Denizli arasında ulaşımı kolaylaştıracak 140 kilometrelik  otoyolun 80 kilometrelik ilk etabı geçen yıl tamamlanarak hizmete alınırken, kalan kısım da teknik olarak tamamlandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün kabul heyeti tarafından yapılan ziyaretin ardından hafta içi trafiğe açılması beklenen otoyol, Aydın ve Denizli arasındaki mesafeyi 44 dakikaya düşürürken, Denizli'den İzmir'e sadece 1 saat 30 dakikada ulaşılabilecek. Bağlantı yolları ile birlikte toplamda 164 kilometrelik uzunluğu sahip Denizli-Aydın otoyolunun açılmasıyla İzmir ve Denizli arasındaki turizm ve sanayi merkezleri birbirine bağlanacak.

İLK SÜRÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRDİRESMİ AÇILIŞI BEKLENİYOR

Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kuyucak-Kocabaş (Honaz) arasındaki ilk etabın ardından Kuyucak-Aydın etabının da tamamlandığını bildirdi. Tamamlanan otoyolda firma yetkililerinin eşliğinde ilk tecrübeyi yapan Kasapoğlu, "Denizli - Aydın Otoyolu teknik anlamda tamamlandı. Artık resmi prosedürlerin tamamlanması bekleniyor. Yıllardır bu yolun hayalini kuran bir Denizlili olarak emek veren herkese teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

RESMİ AÇILIŞI BEKLENİYOR

ANTALYA'YA UZANACAK

Buca-Torbalı etabı 1993'te açılan ve Aydın-Germencik kesimi 1996'da hizmete giren otoyolun Denizli etabına 16 Kasım 2020'de başlandı. 140 kilometrelik Aydın-Denizli Otoyolu'nun Kuyucak-Denizli Kocabaş arasındaki 80 kilometrelik bölümü Cumhuriyetin 100. yılında geçen yıl trafiğe açıldı. Aydın-Kuyucak arasındaki ikinci etabın bu yıl hizmete alınması bekleniyor. İzmir-Denizli otoyolunun Burdur'dan Antalya'ya bağlanması hedefleniyor.

RESMİ AÇILIŞI BEKLENİYOR