PAÜ, ÖZBEK ÜNİVERSİTELERİ İLE İŞBİRLİKLERİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Özbek üniversiteleriyle bilimsel ve kültürel işbirliklerini artırmak için önemli adımlar atıyor. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen III. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu’nda üç farklı Özbek üniversitesiyle işbirliği protokolleri imzaladı.

NAMANGAN TEKSTİL ENSTİTÜSÜ İLE İLK ANLAŞMA

İlk olarak PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Namangan Tekstil Endüstrisi Enstitüsü (NITI) Rektörü Prof. Dr. Xoliqov Qurbonali Madaminovich ile bilimsel ve eğitimin geliştirilmesini hedefleyen bir iyi niyet anlaşması (MoU) imzaladı. 

BUHARA DEVLET ÜNİVERSİTESİ İLE ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ VE ARAŞTIRMA PROTOKOLÜ

PAÜ, ÖZBEK ÜNİVERSİTELERİ İLE İŞBİRLİKLERİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, ikinci işbirliği protokolünü Buhara Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Khamidov Obidjon Khafizovich ile imzaladı. Bu anlaşma, öğrenci değişim programlarını, eğitim ve bilimsel araştırma alanlarındaki işbirliklerini ve karşılıklı gelişimi teşvik edecek.

KARAKALPAK DEVLET ÜNİVERSİTESİ İLE YENİ BİR İŞBİRLİĞİ

Son olarak, PAÜ ve Karakalpak Devlet Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü, iki üniversite arasındaki eğitim ve bilimsel araştırma alanlarındaki işbirliğini ve kültürel ilişkileri geliştirmeyi hedefliyor. Protokol, Karakalpak Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reymov Akhmed Mambetkarimovich ile Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından imzalandı.