7 GÜN SÜRDÜ PERDE KAPANDI

Kent merkezi ve bazı ilçelerde oyunların sahnelendiği Uluslararası Tiyatro Festivali sona erdi. Bir hafta süren etkinlikte 18 tiyatro grubu 26 oyunu izleyici ile buluşturdu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği, bu yıl 36’ncısı gerçekleştirilen Uluslararası Tiyatro Festivali tamamlandı. Festivalde üçü yurt dışından 18 tiyatro topluluğu toplam 26 oyun sahneledi.

Perdeler sadece kent merkezinde değil ilçelerde de açıldı, sanatseverler ile buluşuldu.

İran, Kazakistan ve Nahçıvan’dan gelen toplulukların oyunları büyük ilgi çekti. Festivalin kapanışı Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Kazak Müzikal Drama Tiyatrosu’nun ‘Cimli’ isimli oyunu ile yapıldı.

Denizli Şehir Tiyatrosu da festivalde ‘Söz Veriyorum’ ve ‘Kral Cıbıldak’ isimle oyunları sahneledi. Etkinlik kapsamında 200’ün üzerinde sanatçı izleyiciye unutulmaz anlar yaşattı.

7 GÜN SÜRDÜ PERDE KAPANDI

Bu yıl ilk kez kırsal mahallelere de taşınan festivale ilişkin değerlendirmede bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “1984 yılında başlayan bu güzel yolculuğu sürdürmenin mutluluğu ve gururu içerisindeyiz. Denizlimizin sanat ve sanatçıyla buluşması artarak sürecek, çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Sanatçılarımız başta olmak üzere bu güzel organizasyona emek veren, katkı sağlayan herkese ve oyunlarımıza yoğun ilgi gösteren halkımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Festival ilk kez 40 yıl önce kentteki amatör grupların girişimleri ile Uluslararası Amatör Tiyatro Derneği’nin de katkısı ile gerçekleşmiş, süreç içinde popülerliğini giderek artırmış ve Denizli’ye ‘Amatör Tiyatronun Başkenti’ unvanını kazandırmıştı. Geride kalan yıllarda festivalin adından ‘amatör’ ifadesi kaldırılmıştı.

7 GÜN SÜRDÜ PERDE KAPANDI