SOL KÜLTÜR’DEN DAYANIŞMA KAHVALTISI

Devrimci Sendikal Dayanışma ve Sol Kültür Derneği üyeleri dayanışma kahvaltısında buluştu. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da dernek üyelerini etkinlikte yalnız bırakmadı.

Devrimci Sendikal Dayanışma Derneği ile Sol Kültür Deneği üyeleri dayanışma kahvaltısında buluştu. Kır Çiçeği tesislerindeki buluşmaya Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da katıldı. BirGün Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın ve Sol Parti Meclis Üyesi Sercan Dede de etkinliğin davetlileri arasında yer aldı.

Etkinlikte konuşan Başkan Doğan değişim vurgusu yaptı; “Çok çalışmamız gerekiyor. Sorumluluğumun farkındayım. Gelecek nesillere, çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmak için elbirliği içinde olmak zamanıdır. Bunu sizlerle birlikte yapacağız. Ben bu değişimin olacağına inanıyor ve güveniyorum. Bu değişim gençlerden başlayarak, kadınlarla ve sizlerin bizlerin katkısıyla olacak. Bu aileyi her geçen gün büyütmeliyiz. 2019’da göreve başladığımdan 2024’e baktığımda, bu inanmışlığın arttığını görüyorum. Bu durum beni de çok umutlandırıyor. Aydınlık ve güzel bir Türkiye için hep birlikte çalışacağız ve sonucun güzel olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Yaşar Aydın da ülkenin karanlık bir dönemden geçtiğini belirterek; “Şimdi geldiğimiz nokta itibari ile Türkiye toplumu önemli bir deneyim geçirdi. Önemli bir direniş gösterdi ve AKP rejiminin mutlak tahakkümünü engelledi. Bir anlamıyla dur dedi. 31 Mart seçiminin ardından güçlendirici hamleleri hep birlikte yapabilirdik. Orada biraz zayıf kaldığımızı itiraf etmeliyiz. 31 Mart seçiminin iktidara karşı esen rüzgarını bütün muhalefet çok fazla arkasına alamadı. Halkın gösterdiği irade kadar güçlü bir irade göstererek yelkenlerini o rüzgâra açamadı.  Rejim başka düzeylerde kendini tahkim etmeye, nefes almaya ve bir hamle yapmaya vakit buldu” diye konuştu.