TEKSTİL TEKNOLOJİSİ EĞİTMENLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

OSB’deki Teknik Tekstil Merkezi’nde, mesleki kalitenin artırılmasına ilişkin kapsamlı bir eğitim alan tekstil teknolojisi öğretmenleri sertifikalarını aldı.

Denizli Ticaret Odası’nın eğitim faaliyetleri çerçevesinde, OSB’deki Teknik Tekstil Merkezi’nde, mesleki eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik eğitimden geçirilen tekstil teknolojisi öğretmenleri sertifikalarını aldı. Proje kapsamında Türkiye’nin 12 kentinden gelen 170’e yakın öğretmene eğitim verildi. Son olarak 19 kursiyer daha eğitimlerini tamamladı ve sertifika almaya hak kazandı. Sertifikaları, Proje Yöneticisi Sıdıka Arıkan ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tekstil Teknoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Görkem Gedik dağıttı.

Gedik törende yaptığı konuşmada; “Bundan sonraki dönemde de benzer projelerle Türkiye’nin her yerinden kabul edeceğimiz eğitimci, akademisyen ve öğrencilerle buluşmaya devam etmek istiyoruz. Burası Denizli’de ancak tüm Türkiye'nin kullanımı için de çok elverişli bir yer. Projelerini çalışmak isteyen akademisyenlerimizi ve özel sektör temsilcilerimizi de buraya bekliyoruz. Burada sadece kendi çabalarını ürüne dönüştürmekten ziyade bizim danışmanlığımızda yeni fikirler de ortaya çıkarabilirler” ifadelerini kullandı.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan eğitim projelerine hız kesmeden devam edeceklerini belirterek; “Geleceğimiz bildiğimiz gençlerimizi emanet ettiğimiz mesleki eğitim öğretmenlerimiz için ne yapsak az kalır. Onların dolayısıyla öğrencilerimizin son teknoloji ile donatılması anlamında her türlü desteği sağlıyoruz; geleceğimize yatırım yapıyoruz. Onların nitelikli ve iyi olması, biliyoruz ki ülkemizin yarınlarının da çok iyi olması demektir” diye konuştu.