SÖZLER TUTULSUN

YÖK önündeki eyleme katılan PAÜ ÜNİPERSEN üyeleri üniversitelerdeki idari personelin yaşadığı sorunların çözülmesini istedi. Sendika temsilcisi Erhan Aran verilen sözleri hatırlattı, “Mülakat kaldırılacaktı, bu söz yerine getirilmedi. Seyyanen zam emekliliğe yansıtılacaktı bu söz de tutulmadı” dedi.

Üniversitelerde görevli idari personelin sorunlarını YÖK’e taşıyan ÜNİPERSEN üyeleri kronikleşen sorunların çözüme kavuşturulmasını istedi.

Sendikanın PAÜ Temsilcisi Erhan Aran, idari personelin mali kayıpları ve tayin sorununa yönelik YÖK’ün inisiyatif alması gerektiğini kaydetti. YÖK’ün yetersiz kaldığını kaydeden Aran; “İdari personelin yıllardır kanayan yarasına çare üretilmediğini ve çözüm için yapılması gerekenleri YÖK önünde tüm kamuoyuna beyan ettik. Zira kamu kurum ve kuruluşlarında tayin hakkı belli bir sisteme bağlanmışken, üniversitelerde hala bu yönde bir çalışma olmaması vahim bir tablodur. Oysa 6. ve 7. dönem toplu sözleşmelerde üniversite idari personelinin tayin sorununa ilişkin çalışma yapılması kararı alınmış, imzalar atılmıştı. Aradan geçen 3 yıl içerisinde ne yazık ki bu konuda somut bir adım atılmadı. Tayin sisteminin puan usulüne dayalı olarak hayata geçirilmesi, kurumların gelişmişlik düzeyine göre yükseköğretim personeli olmanın gereği olarak yükseköğretim tazminatının tüm idari personele verilmesi sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

SÖZLER TUTULSUN

YASA HAZIRLANMALI

Bugün açılacak olan TBMM’de torba yasa hazırlanması için Ulus Meydanında bir eylem gerçekleştirdiklerini belirten Aran, 4 meslek grubuna 3600 ek gösterge verilerek büyük bir adaletsizlik yaşandığına dikkat çekti. 2023 yılında yapılan ’7. Dönem Toplu Sözleşme’de, 1. dereceye gelen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi kararı, siyasetin de verdiği söz olduğu halde, aradan geçen 1 yılı aşkın süreçte tek bir adım bile atılmadığını dile getiren Aran verilen sözlerin tutulmamasından yakındı.

SÖZLER TUTULSUN

SÖZLER TUTULMADI

Kamuda mülakatların kaldırılacağının sözünün verildiğini hatırlatan Aran, “Maalesef bu söz tutulmadı” dedi. Aran sözlerini şöyle sürdürdü:

* Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması, 20 yıldır siyaseten de söz verildiği halde bu söz tutulmadı. Temmuz 2023’de memurlara uygulanan 8 bin 77 liralık seyyanen zammın emekliliğe de yansıtılacağı sözü verildi ama ne yazık ki bu söz de tutulmadı.

* 2023 Mayıs seçimleri öncesinde kamu çalışanlarına kira yardımı sözü verildiği halde ve kiralar fahiş oranlarda yükselmişken bu söz de tutulmadı. Memur emekli olduğunda çalışırken aldığı maaşın yüzde 40’ını almak zorunda bırakılmıştır.