GÜBRE DESTEĞİNDE BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

Denizli’de üreticilerin girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla başlatılan gübre desteği programına başvuru süresi 20 Ekim’e uzatıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, üreticilere yönelik gübre desteği projesinde başvuru süresini uzattı.  Destek almak isteyen çiftçiler 20 Ekim’e kadar belediyenin resmi internet sitesinden veya DESKİ’nin ilçelerdeki hizmet birimlerinden yapabilecek.

Girdi maliyetlerini azaltmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında üreticilere 20.20.0 kompoze gübre dağıtılacak. Destekten sadece ÇKS kaydı olan üreticiler yararlanabilecek. Ayrıca üreticinin 2025 yılına ait ÇKS kaydı 15.000 metrekare araziden 20.000 metrekareye yükseltildi.

Gübre desteği başvuru formunun dikkatlice, eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulması gerektiği kaydedilirken, müracaatların uygun görülmesi durumunda başvuru sahibine bilgilendirme mesajı gönderileceği belirtildi. Gübre desteğinden faydalanma hakkı bulunan kişilerin; gübrelerini teslim alacakları yer ve zamanın da mesaj yolu ile bildirileceği, teslim alınmayan gübre için hak sahipliğinin ise sona ereceği işaret edildi.