2'DEN FAZLA GİRİŞ YAPMAK İSTEYEN TEKRAR ALACAK

Pamukkale ile birlikte 350'den fazla müze ve örenyerine girişte kullanılan müzekart ile yapılan ziyaretler sınırlandı. Kullanıcı aynı ören yerine bir yılda ancak iki kez girebilecek. Daha fazla giriş için ise yeni bir kart alması gerekecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzekart ile Pamukkale'ye girişi 2 ile sınırlandırdı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nün (DÖSİMM) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, "müzekart"larla aynı müze ve ören yerine 1 yılda sadece 2 giriş hakkı getirildi. Müzekart+ ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Saraylar Başkanlığı ile Çanakkale ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığına bağlı 350'den fazla müze ve örenyeri bir yıl boyunca iki kez ziyaret edilebilecek.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 5203 Sayılı Kanuna tabi Mavi Kart sahipleri ve KKTC vatandaşları tarafından edinilebilen Müzekart+; Topkapı Sarayı Müzesi Harem Bölümü, Aya İrini Anıt Müzesi, Efes Örenyeri Yamaçevler, Göreme Örenyeri Karanlık Kilise, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Serçe Limanı Cam Batığı Sergi Salonu bölümleri ile Sedir Adası ve İstanbul Sinema Müzesi hariç olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı tüm müze ve örenyerlerine, bir yıl boyunca iki giriş hakkı sağlıyor.

Müzekart+ bunun yanı sıra kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılım kolaylığı sunarak çeşitli özel müzeler ile kültürel-turistik çekim noktalarına girişlerde, bu kurumların kafelerinde ve hediyelik eşya dükkanlarında değişik oranlarda indirim sağlayor. Aynı müze girişinde iki geçiş arasında üç saat geçmesi zorunlu olacak. DÖSİMM'in müzekart ve diğer giriş kartlarıyla ilgili bilgilendirmesinde, Müzekart İndirimli, Müzekart Akademi, Müzekart KTB, Müzekart Mobil, Müzekart Dijital, Müzekart İndirimli Dijital, Müzekart Akademi Dijital, Müzekart Mobil 18 Yaş ve Altı, Müzekart Mobil 65 Yaş ve Üstü kartlarda da bir yıl boyunca iki giriş hakkı bulunuyor.

Denizli'de Müzekart ile Hierapolis (Pamukkale) Örenyeri, Laodikya Örenyeri, Denizli Kent Müzesi ziyaret edilebiliyor. Tripolis Örenyeri ile Hierapolis (Pamukkale) Arkeoloji Müzesi ve Denizli Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi'ni T.C. kimlik sahibi yerli ziyaretçiler müzekart olmadan da ücretsiz olarak ziyaret edebiliyor. Yabancı ziyaretçilerden Pamukkale'ye girişte 30, Laodikya Örenyerine girişte 12, Kent Müzesine girişte 5 avro ücret alınıyor.

Müzekart ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Saraylar Başkanlığı ile Çanakkale ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığına bağlı 350'den fazla müze ve örenyeri bir yıl boyunca iki kez ziyaret edilebilirken, aynı müze ve ören yerine yılda 2'den fazla girmek isteyenin yeni bir müzekart alması gerekiyor.