YENİ KURULACAK ŞİRKETLER REKABET KURUMU ÖDEMELERİNİ HTS ÜZERİNDEN YAPABİLECEK

Yeni anonim ve limitet şirket kuruluşları ile sermaye artırımı işlemlerinde Rekabet Kurumu'na yapılacak ödemeler, artık Harç Takip Sistemi (HTS) üzerinden de gerçekleştirilebilecek. Bu düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanan yeni tebliğ ile yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre, anonim ve limitet şirketlerin sermaye artırımı ve kuruluş aşamalarında Rekabet Kurumu'na ödenen tutarlar, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) ve Harç Takip Sistemi (HTS) üzerinden yapılabilecek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından işletilen HTS, şirketlerin banka ve kredi kartlarıyla ödemelerini yapmasına imkan tanıyacak.

MAKBUZ SUNMA ZORUNLULUĞU

Yeni düzenlemeyle birlikte, ödemelerin ardından HTS tarafından verilen makbuz, ticaret sicil müdürlüklerinde tescil işlemi sırasında diğer belgelerle birlikte ibraz edilmek zorunda. MERSİS üzerinden yapılan işlemlerde de Rekabet Kurumu payı ödenmeden tescil işlemi gerçekleştirilemeyecek.

PROTOKOLLE BELİRLENECEK DETAYLAR

Tahsilat işlemlerinin nasıl yapılacağı ve ödemelerin Kurum hesabına aktarımı gibi detaylar, ilgili tahsilat birimi ve TOBB arasında yapılacak protokollerle belirlenecek. Böylece süreçler daha hızlı ve kolay bir şekilde yürütülebilecek.