BELTAŞ’TA TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

BELTAŞ ile Belediye İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürüyor. Üçüncü kez toplanan taraflar bazı maddeler üzerinde anlaşma sağladı. Sözleşme imzalanması durumunda çalışanların maaşları artacak, bu güne kadar hiç almadıkları banka promosyonları ödenecek.

BELTAŞ A.Ş.’de değişim sürüyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun göreve seçilmesinin ardından hesaplarındaki çarpıklıkları ile gündeme taşıdığı BELTAŞ’ta yönetim kurulu başkanlığı görevine İbrahim Doğan’ın getirilmesinden sonra önemli değişiklikler yaşandı. Kayıt dışı çalışanların belirlendiği BELTAŞ’ta tüm çalışanların sigortalı olması sağlanırken, yapılan bazı düzenlemeler ile gelirlerin de 5 kat arttığı belirtiliyor.

PERSONEL YENİ HAKLAR ELDE EDECEK

Çavuşoğlu’nun talimatı ile BELTAŞ ve bağlı işletmelerde görevli çalışanların özlük hakları da iyileştirilecek. Bu kapsamda BELTAŞ ile Belediye İş Sendikası arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı. Çok sayıda başlığın yer aldığı görüşmelerin üçüncüsü geçtiğimiz günlerde BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan ve Sendika Başkanı Uğur Cihan’ın da katılımı ile gerçekleşti.

MAAŞLAR İYİLEŞTİRİLECEK

Görüşmelerde bazı başlıklarda anlaşma sağlandığı, diğer maddeler üzerinde ise planlamanın devam ettiği öğrenildi. Buna göre 450’ye yakın çalışanın bulunduğu BELTAŞ’ta personel maaşlarına günün koşullarına uygun zam yapılacağı öğrenildi. En düşük maaşın 18 bin 565 lira olduğu kuruluşta maaş zammının yanı sıra işçilerin sosyal hakları da iyileştirilecek.

Bu güne kadar maaş promosyonu almayan BELTAŞ çalışanları toplu sözleşmenin imzalanmasının ardından banka promosyonlarından da faydalanacak.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Doğan toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini, çalışanların daha iyi haklara sahip olacağını belirtti. Belediye İş Başkanı Cihan görüşmelerin sonucunu merakla bekleyen çalışanlara sosyal medyadan hitap ederek; “Yıllarca her türlü haklarından mağdur edilen Denizli Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELTAŞ, Personel A.Ş.’de görevli emekçi arkadaşlarımızın toplu iş sözleşmesi üçüncü oturumunu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan ve yönetim kurulunun katılımıyla gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.