MACARİSTAN FAHRİ KONSOLOSLUĞU AÇILDI

Denizli’de Türkiye ve Macaristan arasındaki diplomatik ve kültürel ilişkilerin başlamasının 100'üncü yılında Macaristan'ın Fahri Konsolosluk Ofisi açıldı. Konsolosluk, Muğla ve Denizli illerine hizmet verecek.

Denizli’de Türkiye ve Macaristan arasındaki diplomatik ve kültürel ilişkilerin başlamasının 100'üncü yılında, Macaristan'ın Muğla ve Denizli illerini kapsayan Fahri Konsolosluk Ofisi’nin açılışı yapıldı. Açılış törenine, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Attila Pinter, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve iş dünyasından birçok önemli isim katıldı. Fahri konsolos olarak Hamdi Akın, atandı.

“MACARİSTAN İLE TÜRKİYE ARASINDA KÖPRÜ OLACAĞIZ”

Törende konuşan Akın, Türkiye ve Macaristan arasındaki 100 yıllık dostane ilişkilerin, bu konsolosluk aracılığıyla daha da derinleşeceğini vurguladı. Muğla ve Denizli illerinin kültürel ve ekonomik zenginliklerine dikkat çeken Akın, bu bölgelerin Macaristan ile ilişkilerin güçlenmesinde önemli bir rol oynayacağını belirtti. Akın, “Bu önemli yılda, böylesine bir göreve layık görülmek benim için büyük bir onur. Macaristan ile Türkiye arasındaki ticari ve kültürel işbirliklerinin artırılmasında önemli bir köprü olacağız” dedi.

MACARİSTAN FAHRİ KONSOLOSLUĞU AÇILDI

“BÜYÜK BİR İSTEKLE ÇALIŞACAĞIM”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Tamas Sulyok ve Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis'e teşekkür eden Akın, bu görevin kendisine duyulan güvenin bir simgesi olduğunu dile getirdi. Akın, “Bu görev, iki ülke arasındaki dostluğu daha da güçlendirme sorumluluğu veriyor. Büyük bir istekle çalışacağım” ifadelerini kullandı. Türkiye ve Macaristan arasındaki yüz yılı aşkın süredir devam eden dostane ilişkilerin fahri konsoloslukla daha da güçleneceğine dikkat çeken Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Muğla ve Denizli'nin kültürel ve ekonomik açıdan zengin yapılarının bu işbirliğinde merkezi bir rol oynayacağını belirtti.