GERÇEK BAMBAŞKA ÇIKTI

Özel bir firma Denizli’ye 25 metrelik çift körüklü metrobüs gönderdi. Aracı gören vatandaşlar, otobüs filosunu genişletmek isteyen büyükşehir belediyesinin metrobüs satın aldığını düşündü. Gerçek ise kısa süre içinde ortaya çıktı.

Sosyal medyada metrobüs fotoğrafını gören kullanıcılar, daha önce ulaşım filosunun genişletileceği açıklanan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yeni satın almalar yaptığını düşündü. Bazı vatandaşlar kente metrobüs hizmetinin geleceğini sandı, bazıları Denizli’de trafiği felç edeceğini savundu.

Aracın fotoğrafını Saraylar Mahallesi Muhtarı Mustafa Sözgen paylaştı. Sözgen paylaşımına; “Denizli Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Daire Başkanlığı metrobüs satın almış. İnşallah benim mahallemden geçmez. Yoksa trafik felç” notunu düştü. Aynı zamanda başka kullanıcılar da fotoğraf ve video paylaştı, pek çok vatandaş kente metrobüs geleceğine ikna oldu.

PERDE ARKASI

Gerçek ise kısa süre sonra ortaya çıktı. Özel bir firmanın kente deneme amaçlı çift körüklü 25 metrelik bir araç gönderdiği öğrenildi. Şoförü ile birlikte gelen araç bazı otobüs hatlarında yolcu almaksızın kullanıldı, Denizli’de faydalı olup olamayacağı belirlenmeye çalışıldı. Uygulamanın üretici firmalar tarafından yaygın olarak kullanıldığı öğrenildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. yetkilileri de bir alım olmadığını, firmanın deneme amaçlı tek bir araç gönderdiğini doğruladı.

ULAŞIM FİLOSU SIKINTILI

Diğer yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım filosu ise sıkıntılı... Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin sahip olduğu 275 otobüsün 145’i sorunları nedeniyle sefere çıkamıyordu. Onarılan bu araçlar yeniden hizmete alındı. Şu sıralar filodaki 245 araç düzenli olarak toplu ulaşımın yükünü çekiyor.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu filodaki 200 otobüsün 10 yaşın üstünde olduğunu açıkladı. Bu nedenle sıklıkla sorunlar yaşandığını vurguladı, bu sorunları personelin azmi ve gayreti ile aştıklarını söyledi.