KENT LOKANTASI’NA RAKİP ÇIKTI

Çınar’ın ünlü esnafı;  kuru fasulye, pilav, salata ve sudan oluşan menüyü 80 liradan satıyor. Esnaf fiyatıyla Kent Lokantası’na rakip olurken, işletmeci Tarık Türköz, “Biz kampanyamızı uzun süre önce başlattık” dedi.

Çınar’da 40 yıldır hizmet veren, özellikle kuru fasulyesinin ünü ile bilinen Meserret Ev Yemekleri, 80 liralık fiyatı ile Kent Lokantası’na rakip oldu.

İşletmede kuru fasulye, pilav, salata ve sudan oluşan menü 80 liradan satılıyor. Yıllardır kuru fasulye severlerin rağbet gösterdiği mekan, kuruluşunun 40’ncı yılı nedeniyle aylar öncesinden fiyatları düşürdü. İşletme sahibi Tarık Türköz, “Bizim fiyat 40’ıncı yıl nedeniyle 80 lira. Annemin yaptığı tarhana çorbamız var. Onu da 50 liradan veriyoruz. Biz çok para kazanma azminde değiliz. Amacımız vergimizi ödeyelim, kira ile maliyetimizi çıkaralım ve ayakta duralım. Kampanyamız, 2025 yılına kadar geçerli. Fiyatları yüksek tutmak istemiyorum. İnsanların durumu ortada…” diye konuştu. Türköz, Kent Lokantası’ndan çok önce fiyatı belirlediklerini söyledi.

Diğer yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz hafta Santral Garaj’da açtığı Kent Lokantası’nda 4 çeşit yemek, su ve ekmeği 80 liradan satıyor. Özellikle dar gelirlinin faydalandığı menü öğle saatlerinde tüketicilere sunuluyor ve günlük 500 kişi ile sınırlı tutuluyor.

Büyükşehir Belediyesi vatandaştan tam not alan Kent Lokantası’nın sayısını artırmayı planlıyor.