DSO VE GEKA’DAN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Denizli Sanayi Odası ve Güney Ege Kalkınma Ajansı arasında imzalanan işbirliği projesi kapsamında sanayicilere sürdürülebilirlik konusunda kapsamlı eğitim verilecek.

Küresel Raporlama Girişi Standartlarına Uyumlu Sürdürülebilirlik Raporlama Eğitimi, DSO ve GEKA tarafından ortak proje ile uygulanacak. Kapsamlı eğitimden kentteki sanayiciler, sanayi kuruluşlarının üst düzey yöneticileri faydalanacak. Proje kapsamında DSO üyesi firmaların sürdürülebilirlik raporlaması konusunda uzmanlaşmaları hedefleniyor.

Protokolün imza töreni DSO’da gerçekleşti. DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, GEKA Genel Sekreteri Ümit Gülyağı, GEKA Program Yönetimi Uzmanı İbrahim Saygılı, DSO Genel Sekreteri Dr. Sezgi Akbaş, Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Tillem, Sürdürülebilirlik Müdürü Cansun Özdülger, Sürdürülebilirlik Uzmanı Sultan Nur Duran törende hazır bulundu.

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu ve GEKA Genel Sekreteri Ümit Gülyağı tarafından imzalanan iş birliği sözleşmesi ile proje resmen başlatıldı.

DSO VE GEKA’DAN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

PROJE İLE NELER KAZANILACAK?

Değişen dünya koşullarında, şirketlerin sürdürülebilirlik performanslarını şeffaf bir şekilde raporlaması büyük önem taşıyor. GRI standartları, bu alanda en yaygın kabul gören uluslararası bir çerçeve. DSO ve GEKA iş birliğiyle hayata geçecek olan bu projemiz, Denizli sanayisinin sürdürülebilirlik yolculuğu için önemli bir adım olacak.

Proje kapsamında, DSO üyesi firmaların sürdürülebilirlik uzmanlarına, GRI standartlarına uygun raporlama yapabilmeleri için gerekli teknik eğitimler verilecek. Firmaların raporlarını küresel kabul gören GRI standartlarına uygun hale getirmesi desteklenecek. Çevresel, sosyal ve ekonomik etkilerini daha şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşması teşvik edilecek. Sürdürülebilirlik raporlaması, firmaların uluslararası pazarda rekabet gücünü artırmasına katkı sağlayacak. Firmaların yeşil dönüşüm süreçlerine daha bilinçli bir şekilde katkı sağlaması desteklenecek.

Firmalarımız ve Sürdürülebilirlik Uzmanları, Ekim, Kasım, Aralık aylarında tamamlanacak olan GRI Lisanslı Uzmanlık Eğitimleri ile birlikte 2025 yılına hazırlıklı girecekler.