İHRACATTA YENİ PAZAR ARAYIŞI

DTO heyeti, Fransa’nın Paris kentinde düzenlenen uluslararası yapı ve inşaat fuarına katıldı. Başkan Erdoğan yeni pazar arayışları içinde olduklarını kaydetti.

Uluslararası fuarları yakından takip eden Denizli Ticaret Odası, özel bir heyetle Paris’te düzenlenen Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı’na katıldı. Katılımın yeni iş bağlantılarının kurulması bakımından büyük öneme sahip olduğu kaydedildi. Bin 500 firmanın standının yer aldığı fuara inşaat malzemeleri sektöründeki pek çok firmanın temsilcisi katıldı.

DTO Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Taştan, “Bu fuar, özellikle bu bölgedeki ve çevre ülkelerdeki katılımcıların da katkısıyla gerçekten çok ciddi büyük bir organizasyon haline gelmiş. İnşaat malzemeleri sektöründekiler ile yüklenici katılımcılar için de oldukça verimli geçiyor. B2B toplantıları, iş görüşmeleri ve bağlantılar yapılıyor. Güzel AR-GE çalışmaları yapılmış, burada onları da görme imkânı bulduk” diye konuştu.

Firma ziyaretlerinde bulunan Denizlili girişimciler fuar boyunca yeni uygulamalar hakkında da bilgi aldı.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan yeni pazar arayışlarının son sürat devam ettiğini belirterek; “Sektörel çeşitliliği artırma hedefimizi ve yeni pazar arayışımızı kesintisiz sürdürüyoruz. İkili iş görüşmeleri sağlayıp üyelerimizin müşteri portföyünü genişletmelerine fırsat tanıyoruz. İhracatçı firmalarımızın sayısını artırmaya çalışıyoruz. Gittikleri ülkelerde örnek ve büyük işletmeleri gezip iş yapış şekillerini ve imkânlarını inceliyorlar ve gittikleri fuarlardan, yeni edinimlerle dönüyorlar. Bu da bizi sevindiriyor. Yapı ve inşaat sektöründe, Denizli tarihinde ilk kez Fransa’ya yönelik sektörel faaliyet gerçekleştiren oda olmanın da gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.