MERKEZEFENDİ'DE İMAR SORUŞTURMASI

Merkezefendi Belediye Meclisinde konuşan Ak Partili Türkmen, şikâyet üzerine 9 belediye personeli hakkında soruşturma izni verildiğini açıkladı. Belediye Başkanı Doğan henüz bir soruşturma açılmadığını söyledi; “Arkadaşlarımızın haklılığına inanıyorum. Biz kamu görevi yapıyoruz. Birçok yere imza atıyoruz. Bu göreve geldiğimizden itibaren ne ilk şikayet ne de ilk soruşturma izni verilmesi. Kararı yargı verecek” ifadelerini kullandı.

Merkezefendi Belediye Meclisinin 2024 yılı Ekim ayı toplantısının ilk birleşimi, Belediye Başkanı Şeniz Doğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının açılışında gündem dışı söz alan Merkezefendi Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Tercan Türkmen, İmar Müdürlüğü'ndeki usulsüzlüklerden dolayı görevi kötüye kullanma nedeniyle 8 memur ve 1 mimar hakkında soruşturmaya izin verildiğini belirterek, "Bu arkadaşlarımız göreve devam ediyorlar mı, görevden el çektirmeyi düşünüyor musunuz? Bununla ilgili bilgi alabilir miyiz?" dedi.

MERKEZEFENDİ'DE İMAR SORUŞTURMASI

"ARKADAŞLARIMIZIN HAKLILIĞINA İNANIYORUZ"

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, soruşturmaya izin vermek demek bir yargı kararı olmadığını ifade ederek, "Soruşturma izni ve devamındaki mahkeme safhası ne olacak bilemiyoruz. Bizim gördüğümüz dosyada hukuka aykırı bir şey yok. Siz kendiniz de avukatsınız. Herhangi bir soruşturma izni, ifade alımı, hatta yargılama esnasında bile herkes masumdur. Bu yüzden arkadaşlarımız gereken ifadeleri verdiler. Biz arkadaşlarımızın haklılığına inanıyoruz, süreç devam ediyor" diye yanıt verdi.

Çalışan personeller hakkında yargılama sonunda takipsizlik kararı ya da beraat verilebileceğine işaret eden Türkmen, "Ama şu anda orada görev yapmaları onların soruşturma açısından hala orada görev yapmaları objektif bir soruşturmayı engelleyebilir. Bu onlar açısından bir risk teşkil ediyor. Tam tersi olması ceza alması durumunda da Merkezefendi'de yaşayan vatandaşlarımız açısından bir risk teşkil ediyor. Bu noktada böyle bir durumun olması bize göre hem personel açısından Merkezefendi açısından daha uygun olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

MERKEZEFENDİ'DE İMAR SORUŞTURMASI

"YARGI KARAR VERECEKTİR"

Başkan Şeniz Doğan, Türkiye'nin en büyük sorunun bu olduğunu ifade ederek "Hâkim olmadan karar vermek, bence Türkiye’nin en büyük sıkıntılarından bir tanesi. Daha dava açılmadı, böyle bir durum da yok. Soruşturma iznine karar verildi. Biz soruşturma izninde ilçe belediyesi olduğumuz için bunu kaymakamlık yapıyor. Eğer yargılama safhasına geçilirse işin teknik anlamda bilirkişiler, hakim tarafından değerlendirilecektir. Biz kamu görevi yapıyoruz, bu şehrin yarısı ile ilgileniyoruz. Birçok yere imza atıyoruz. Doğruluğu yanlışlığı, haklılığı haksızlığı yargı karar verecektir. Ama işin bilirkişi tarafından bir dosya bakılması, incelenmesi ve bunun sonucundaki kararın eklenmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. Şunu da ifade etmek istiyorum ki belediyelerde bu tür olaylarla karşılaşabiliyoruz. Bu göreve geldiğimiz saatten itibaren ne ilk şikayet ne ilk soruşturma izni verilmesi, daha sonra da böyle şeyler olabilir. Ama haklılığı, haksızlığı eğer olay yargıya taşınırsa kendimiz de avukatız yargı kararını verecektir o yüzden arkadaşlarımız hakkında kesin bir şey bir yargı yokken görevden çektirmek onları daha karar gelmeden sanki bir şekilde itham etmiş gibi oluruz. Ben bunun doğru olduğunu düşünmüyorum."

Türkmen, personeller açısından orada soruşturma yapılırken orada görev devam etmesinin sıkıntı olabileceğini ifade ederken, Doğan, "Haklılığını haksızlığını yargı karar verecek" dedi.

Meclis gündeminde yer alan maddeler görüşülmek üzere komisyonlara havale edilerek ikinci birleşimin 7 Ekim Pazartesi günü yapılmasına karar verildi.

"SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ"

Türkmen, Merkezefendi Belediye Meclisinde gündeme gelen İmar Müdürlüğü'ndeki usulsüzlüklerden dolayı 8 memur ve 1 işçi hakkında beş ayrı imar dosyasıyla ilgili görevi kötüye kullanma nedeniyle soruşturmaya izin verildiğini ifade ederek konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan'a soruşturma yapılan kişilerin görevden el çektirip çektirmeyeceği hususu sorulmuştur. Şeniz Doğan tarafından ise ‘Arkadaşlarımıza güveniyoruz’ şeklinde açıklamada bulunulması tarafımızca şaşkınlıkla karşılanmıştır. Kaldı ki böyle bir olayda hem soruşturmanın salahiyeti açısından hem de belediyemize gelecek olası zararların engellenmesi açısından doğru olan karar görevden el çektirilmeleridir. Soruşturma süreci Partimiz tarafından sürecin sonuna kadar takip edilecektir"