89 SAYFALIK BİLİRKİŞİ RAPORU

Çalıştığı markete sığınan bir kişinin peşindeki saldırganların açtığı ateş sonucu ölen 28 yaşındaki Merve Acar’ın katil zanlıları hâkim karşısına çıktı. Duruşma sırasında sanık yakınlarının tavrı mahkeme salonunda gerginlik yarattı. Polis devreye girerek sanık yakınlarını çıkardı. Sunulan bilirkişi raporundan sonra savcılık mütalaasını güncelledi, 6 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talep etti.

Çeyiz parası biriktirmek için bir yakınının marketinde kasiyerlik yapan 28 yaşındaki Merve Acar cinayetinin yargılaması sürüyor.

Geçtiğimiz yıl ağustos ayında, saldırganlardan kaçan Hasan Söylemez’in markete sığınması ve peşindekilerin pompalı tüfekle ateş etmesi sonucu öldürülen Acar’ın duruşması Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

7 sanıklı davada tutuklu sanıklar Yusuf S. (26),  Furkan A. (19) Emircan U. (20) Muhammet S. (20), İsmail B. (21) ve Tolga G. (18) duruşma salonunda hazır bulunurken Buse K. tutulduğu cezaevinden SEGBİS bağlantısı ile yargılamaya katıldı.

89 SAYFALIK RAPOR OKUNDU

Yargılamada mahkemeye ulaşan 89 sayfalık bilirkişi raporu okundu ve taraflara beyanları soruldu. Olay yeri incelemeleri ve güvenlik kamerası görüntülerinin de değerlendirildiği rapordu, olay sırasında market içinde ışıklandırmanın yeterli olduğu hem içerideki kişilerin dışarıyı hem de dışarıdaki kişilerin içeriyi rahatlıkla görebildiğinin tespit edildiği kaydedildi.

İncelenen kamera kayıtlarında ölen Merve Acar’ın korkarak çığlık attığı, çığlık sesinin de dışarıdan rahatlıkla duyulabileceği yönündeki tespit yer aldı.

‘KİMSEYİ GÖRMEDİKLERİNİ SÖYLEMİŞLERDİ’

Sanıklar önceki celselerde market içinde kimseyi görmediklerini söylemişti. Ancak Acar ailesinin avukatı Melike İlkgül Yurttürk bu savunmanın doğru olmadığının bilirkişi raporu ile ispatlanmış olduğunu kaydetti.

Sanık avukatları rapora katılmadıklarını, keşfin tekrar yapılmasını, uzman kişiler tarafından yeni bir rapor hazırlanmasını talep etti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

Bilirkişi raporundan gelen yeni bilgiler ışığında Cumhuriyet Savcısı da mütalaasını güçlendirdi. Mütalaasında sanıkların fikir birliği içinde eylemi gerçekleştirdiklerini, market içine tüfek ve bıçaklarla girdiklerini, sanıklardan kaçan Hasan Söylemez’in markete sığınmasına rağmen peşinden gittiklerini, silahın ateşlenmesinden sonra Merve Acar ve Hasan Söylemez’in yaralandığını bilmelerine rağmen kaçtıklarını ifade etti.

Mütalaada sanıklardan Emircan U., Muhammet S., Furkan A., Yusuf S., İsmail B. ve Buse K. hakkında, Merve Acar’a yönelik ‘kadına karşı kasten öldürme’ ve Hüsün Söylemez’e yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası talep edildi.

BİR SANIK İÇİN FARKLI TALEP

Savcılık olay sırasında tüfek ateşlenmeden uzaklaşan Tolga G.’nin Merve Acar’a karşı işlenen suç bakımından beraatını ancak Hasan Söylemez bakımından ise ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti Tolga G. hakkında adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine, diğer sanıkların ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

MAHKEMEDE GERGİN ANLAR

Yargılama sırasında Merve Acar’ın ölümüne neden olduğu ileri sürülen Yusuf S.’nin babası olduğu öne sürülen bir kişinin ‘Adalet yerini bulacak’ şeklindeki sözleri, ardından annesi olduğu iddia edilen bir kişinin de ‘İyi ki yapmışlar, ellerine kollarına sağlık’ sözleri gerginliğe neden oldu. Gerginliğin artması nedeniyle mahkeme başkanı Çevik Kuvvet vasıtası ile sanık yakınlarını duruşma salonundan çıkardı.